Slovenci obožujemo govejo juho, ko smo bolni si pripravimo kurjo juho, velikokrat se na jedilniku pojavi tudi gobova juha. A ko boste poskusili to turško piščančjo juho, boste spremenili lestvico priljubljenih juh.

Sestavine

  • 80 g čebule
  • piščančje prsi
  • lovorjev list
  • sol in poper
  • 30 g masla
  • 150 g čebule
  • 140 g korenja
  • 1 žlica česna
  • dve žlici moke
  • žlička rdeče paprike
  • pol žličke črnega popra
  • rezanci
  • peteršilj

Postopek

  • V ponev dodajte malo rastlinskega olja.
  • Popecite piščančje prsi z obeh strani.
  • Dodajte na kolobarje narezano čebulo (80 gramov).
  • Začinite s soljo po okusu, eno žličko črnega popra in lovorjev list
  • Meso prelijte z vročo vodo.
  • Na srednjem ognju kuhajte 30 minut.
  • Po 30 minutah vzemite meso in precedite juho.
  • Meso narežite na majhne koščke. Dajte na stran.
  • V lonec dodajte malo oljčnega olja.
  • Dodajte naslednje sestavine; dve žlici masla, sesekljano čebulo (150 gramov)
    (Čebulo pražite dokler ne karamelizira), naribano korenje.
  • Nato dodajte naslednje: Eno žlico česna (15 gramov), dve žlici večnamenske moke (30 gramov)
  • Dodajte juho.
  • Eno žličko papriko in pol žličke črnega popra.
  • Pustite, da juha zavre.
  • Dodajte nalomljene rezance in meso piščančjih prsi.
  • Na močnem ognju kuhajte nekaj minut.
  • Dodajte sesekljan peteršilj.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe se vam dogajajo te stvari, imate v domu prisotno negativno energijo
Naslednji članekPomladna uganka: Najdete skrito račko na sliki v le nekaj sekundah?