Slovenci obožujemo govejo juho, ko smo bolni si pripravimo kurjo juho, velikokrat se na jedilniku pojavi tudi gobova juha. A ko boste poskusili to turško piščančjo juho, boste spremenili lestvico priljubljenih juh.
Sestavine
- 80 g čebule
- piščančje prsi
- lovorjev list
- sol in poper
- 30 g masla
- 150 g čebule
- 140 g korenja
- 1 žlica česna
- dve žlici moke
- žlička rdeče paprike
- pol žličke črnega popra
- rezanci
- peteršilj
Postopek
- V ponev dodajte malo rastlinskega olja.
- Popecite piščančje prsi z obeh strani.
- Dodajte na kolobarje narezano čebulo (80 gramov).
- Začinite s soljo po okusu, eno žličko črnega popra in lovorjev list
- Meso prelijte z vročo vodo.
- Na srednjem ognju kuhajte 30 minut.
- Po 30 minutah vzemite meso in precedite juho.
- Meso narežite na majhne koščke. Dajte na stran.
- V lonec dodajte malo oljčnega olja.
- Dodajte naslednje sestavine; dve žlici masla, sesekljano čebulo (150 gramov)
(Čebulo pražite dokler ne karamelizira), naribano korenje. - Nato dodajte naslednje: Eno žlico česna (15 gramov), dve žlici večnamenske moke (30 gramov)
- Dodajte juho.
- Eno žličko papriko in pol žličke črnega popra.
- Pustite, da juha zavre.
- Dodajte nalomljene rezance in meso piščančjih prsi.
- Na močnem ognju kuhajte nekaj minut.
- Dodajte sesekljan peteršilj.