Čas krofov je tukaj in velika verjetnost je, da nimate časa in jih ne boste spekli – vsaj tradicionalnih ne. Kaj pa če vam podamo recept za takšne, ki ne potrebujejo vzhajanja, niti visokih temperatur? Berite dalje.

Sestavine

  • 400 g moke
  • 250 ml jogurta
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 1,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 200 ml sončničnega olja

Postopek

  1. V skledi zmešamo jajce s sladkorjem, ko masa posvetli, dodamo olje in še malo mešamo.
  2. Nato dodamo jogurt in vse ponovno premešamo.
  3. Na koncu izmenično dodajamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono.
  4. Testo preložimo na delovno površino, ga dobro potresemo z moko in z rokami nežno pregnetemo, da dobimo mehko, a kompaktno in gladko testo.
  5. Če je premehko, lahko dodamo malo moke.
  6. Testo takoj razvaljamo z valjarjem na 1 cm debelo. Izrežemo krofe in v sredini z majhnim okroglim predmetom naredimo luknjo.
  7. Oblikovane krofe položimo na pomokan pekač, premesimo preostalo testo in izrežemo še krofe.
  8. V globoki ponvi segrejemo olje. Krofe popečemo na obeh straneh, da lepo porjavijo. Pazimo na olje – ne sme biti prevroče, da se krofi zunaj prehitro ne obarvajo, znotraj pa ostanejo surovi.
  9. Prav tako olje ne sme biti prevroče, ker potem krofi vpijejo veliko olja.
  10. Pečene krofe odstranjujemo z votlo žlico in jih odlagamo na papirnato brisačo.
  11. Še tople povaljamo v sladkorju in postrežemo.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za pecivo s kivijem, ki je narejeno 1-2-3
Naslednji članekNajboljši načini za odstranjevanje maščobnih in oljnih madežev z vaših oblačil