Piščanec je pogosto na meniju, zato ga pripravljamo na različne načine. Ta omaka je ena izmed tistih, ki bi jih lahko jedli neštetokrat, zraven se podajo domači pljukanci.

Sestavine

  • piščančje prsi
  • čebula
  • korenček
  • koren zelene
  • 50 ml paradižnikove omake
  • peteršilj
  • grah v pločevinki

Postopek

  1. Piščančje prsi narežemo in začinimo z:  oljčnim oljem, soljo, poprom, suhimi začimbami in papriko.
  2. Pustimo v marinadi do uporabe, lahko čez noč v hladilniku.
  3. Narežemo zelenjavo: čebulo, korenček in koren zelene.
  4. Piščanca povaljamo v moki in pražimo 5 minut.
  5. Odstranimo meso in v isti ponvi pražimo zelenjavo 10 minut.
  6. Dodamo paradižnikovo omako, začinimo po okusu in dodamo 300 ml vode.
  7. Vrnemo meso in dušimo 20 minut.
  8. Dodamo peteršilj in grah iz konzerve ter pustimo še 5 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če opazite dve ptici na fotografiji, imate popoln vid
Naslednji članekKako pobarvati velikonočna jajca z jedilnimi barvami in rižem