Piščanec je pogosto na meniju, zato ga pripravljamo na različne načine. Ta omaka je ena izmed tistih, ki bi jih lahko jedli neštetokrat, zraven se podajo domači pljukanci.
Sestavine
- piščančje prsi
- čebula
- korenček
- koren zelene
- 50 ml paradižnikove omake
- peteršilj
- grah v pločevinki
Postopek
- Piščančje prsi narežemo in začinimo z: oljčnim oljem, soljo, poprom, suhimi začimbami in papriko.
- Pustimo v marinadi do uporabe, lahko čez noč v hladilniku.
- Narežemo zelenjavo: čebulo, korenček in koren zelene.
- Piščanca povaljamo v moki in pražimo 5 minut.
- Odstranimo meso in v isti ponvi pražimo zelenjavo 10 minut.
- Dodamo paradižnikovo omako, začinimo po okusu in dodamo 300 ml vode.
- Vrnemo meso in dušimo 20 minut.
- Dodamo peteršilj in grah iz konzerve ter pustimo še 5 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Če je vaša denarnica te barve – jo takoj zamenjajte
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne
- Kako odstraniti klopa in kaj storiti, če se glava zagozdi?