Piščanec je pogosto na meniju, zato ga pripravljamo na različne načine. Ta omaka je ena izmed tistih, ki bi jih lahko jedli neštetokrat, zraven se podajo domači pljukanci.
Sestavine
- piščančje prsi
- čebula
- korenček
- koren zelene
- 50 ml paradižnikove omake
- peteršilj
- grah v pločevinki
Postopek
- Piščančje prsi narežemo in začinimo z: oljčnim oljem, soljo, poprom, suhimi začimbami in papriko.
- Pustimo v marinadi do uporabe, lahko čez noč v hladilniku.
- Narežemo zelenjavo: čebulo, korenček in koren zelene.
- Piščanca povaljamo v moki in pražimo 5 minut.
- Odstranimo meso in v isti ponvi pražimo zelenjavo 10 minut.
- Dodamo paradižnikovo omako, začinimo po okusu in dodamo 300 ml vode.
- Vrnemo meso in dušimo 20 minut.
- Dodamo peteršilj in grah iz konzerve ter pustimo še 5 minut.