Se spomnite, ko ste bili majhni in je mama pekla piškote, ste vedno s prstom pomazali po testu? No, to je sedaj trend in zelo okusno “pecivo”. Pripravite lahko užitno piškotno testo, po katerem vas ne bo bolel trebuh, ker bo moka toplotno obdelana pred pripravo. Sledite receptu.

Sestavine

  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 1/2 skodelice masla
  • 1/2 skodelice rjavega sladkorja
  • 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 – 2 žlici mleka dodajte več, če je potrebno
  • 1 skodelica polsladkih čokoladnih kapljic

Postopek

  1. Skupaj zmešajte stopljeno maslo, sladkorje, sol in vanilijo, nato dodajte mleko.
  2. V pekač stresite 1 skodelico večnamenske moke in pecite pri 180 stopinjah – 6 minut.
  3. Nato pustite, da se popolnoma ohladi.
  4. Z lopatko vmešajte 1 skodelico toplotno obdelane moke v testo. Odvisno od želene konsistence boste morda morali dodati še malo mleka.
  5. Nato dodajte 1 skodelico polsladkih čokoladnih koščkov, dokler se dobro ne premešajo.
  6. Uživajte takoj ali ohlajeno.

Pomembni nasveti

  • Ne jejte surove moke. Pazite, da ne preskočite koraka, pri katerem moko toplotno obdelate. Če jo uživate surovo, lahko zbolite zaradi bakterij, ki se nahajajo v njej.
  • Pustite, da se moka ohladi. Da se izognete topljenju čokoladnih koščkov, pustite, da se moka popolnoma ohladi, preden ji dodate druge sestavine.
  • Preverite konsistenco. Če menite, da je vaše testo presuho, lahko dodate še malo mleka.
  • Ne pecite testa. Ta recept je pripravljen z določenimi sestavinami, ki jih lahko uživate nepečene. S peko tega testa ne boste dobili dobrih piškotov.
  • Hranite v hladilniku do 3 tedne. Samo postavite v nepredušno posodo ali vrečko z zadrgo.
  • Lahko tudi zamrznete za največ 6 mesecev.

, Recept za užitno piškotno testo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: Če imate ta izdelek doma, ga vrnite
Naslednji članekTriki, da bo česen svež in okusen dlje časa