Če iščete navdihujočo in okusno idejo za kosilo, so kaneloni iz krompirja in piščanca prava izbira. Ta jed združuje bogat okus piščančjega mesa s hrustljavim in nežnim krompirjevim testom, kar bo zagotovo navdušilo vašo družino in goste.

Sestavine

Za kanelone:

  • 3 krompirji
  • 2 jajci
  • Sol
  • Poper
  • Kumina
  • Peteršilj
  • 50 g moke

Za nadev:

  • Oljčno olje
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 350 g piščančjih prsi
  • Sol
  • Poper
  • 30 g sira

Za premaz:

  • Olje za premaz
  • Sir
  • Peteršilj

Postopek

  1. Olupite in naribajte krompir ter ga prenesite v skledo. Dodajte jajca, sol, poper, kumino, peteršilj in moko ter vse skupaj zmešajte s spatulo, da se sestavine povežejo.
  2. Zmes prenesite na pekač, prekrit s peki papirjem, in jo enakomerno razporedite. Pecite v pečici pri 180°C 30 minut.
  3. V ponvi segrejte oljčno olje in dodajte čebulo, rdečo papriko, zeleno papriko, piščančje prsi, sol, poper in sir. Pecite nekaj minut, dokler meso ne postane mehko in nežno.
  4. Odstranite s štedilnika.
  5. Krompirjevo zmes prenesite na desko za rezanje in jo razrežite na 6 enakih kosov. Na vsak kos položite nadev in jih zvijte.
  6. Kanelone prenesite na pekač, prekrit s peki papirjem, in jih premažite z oljčnim oljem.
  7. Na vrh naribajte sir in peteršilj ter jih znova postavite v pečico. Pecite pri 180°C 20 minut.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako preprečiti, da bi se vaše rože posušile, ko ste na dopustu: Trik, ki ga morate poznati
Naslednji članekOptična iluzija: Najdete skrito stvar na sliki pred vami?