Po praznikih, ko imamo hrane v izobilju, se velikokrat prenajemo. Zato je dobra ideja, da nekaj dni po praznikih našemu želodcu olajšamo delo in jemo predvsem bolj lahke jedi. Ena izmed teh jedi je vsekakor zelenjavna juha. Pripravite jo po spodnjem receptu.

Sestavine

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna
  • 2 narezana stebla zelene
  • 2 velika narezana korenčka
  • Sol in poper po okusu
  • 4 krompirji, narezani na kocke
  • 1 čajna žlička posušenega timijana
  • 2 stroka česna
  • 3 skodelice zelenjavne juhe
  • 2 skodelici graha
  • 2 skodelici koruze
  • 2 skodelici rastlinskega mleka
  • Svež peteršilj za serviranje

Postopek

  • Čebulo sesekljamo (uporabite lahko tale trik)
  • Na drobno nasekljamo česen
  • Narežemo zeleno in korenček.
  • Olupimo krompir in ga narežemo na kocke.
  • V lonec damo olje in na njem prepražimo čebulo, dodamo zeleno, korenček, česen in krompir ter mešamo.
  • Dodamo vse začimbe in zalijemo z vodo.
  • Kuhamo toliko časa, da se zelenjava skuha – približno 20 minut.
  • Dodamo še grah in koruzo.
  • Kuhamo še toliko časa, da se grah skuha.
  • Prilijemo rastlinsko mleko in postrežemo.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 idej, kaj početi med božično-novoletnimi prazniki, da bodo nepozabni
Naslednji članekTe vaje za možgane vam lahko spremenijo življenje. Potrebovali boste samo 5 minut na dan