Pravijo, da je kurja juha najboljše zdravilo za prehlade in gripo. Sezona je tik pred vrati, zato je čas, da se naučite pripraviti najboljšo. Takšno, ki vas bo okrepila in pogrela, ko se bo začelo kihanje in kašljanje.
Sestavine
- piščanec
- krompir
- korenček
- čebula
- začimbe: sol, poper, zelenjava, peteršilj
- rezanci
Postopek
- Piščanca kuhamo v vodi 30 minut, da se meso skuha.
- Medtem ko se piščanec kuha, pripravimo in narežemo zelenjavo.
- Čebulo pražimo nekaj minut, nato dodamo ostalo zelenjavo in vse skupaj pražimo 5 minut. Dodajte malo soli.
- Ko je piščanec kuhan, ločimo meso od kosti. Odstranimo tudi kožo.
- V lonec damo zelenjavo.
- Dodamo vodo, v kateri se je piščanec kuhal in vse skupaj kuhamo še 30 minut ali več.
- Začinimo po okusu in po potrebi dodamo še vodo.
- Na koncu dodamo že pripravljeno rezance in pustimo na štedilniku še nekaj minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke