Maslena buča je odlična sestavina za pripravo kremne in hranljive juhe. V receptu uporabite pečeno masleno bučo, ki ji dodate čebulo, česen in čili za še boljši okus. Juha je preprosta za pripravo in fino spomni na lepe jesenske dni.

Sestavine

  • 1 maslena buča (približno 1 kg), olupljena in brez semen
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 2 čebuli, narezani na kocke
  • 1 strok česna, narezan na tanke rezine
  • 2 blaga rdeča čilija, očiščena in drobno narezana
  • 850 ml vroče zelenjavne osnove
  • 4 žlice smetane za kuhanje.

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200°C.
  2. Masleno bučo narežite na velike kocke (približno 4 cm) in jih stresite v velik pekač.
  3. Dodajte 1 žlico olivnega olja, premešajte in enakomerno razporedite kocke buče po pekaču.
  4. Pecite približno 30 minut, vmes enkrat obrnite, dokler buča ni zlato zapečena in mehka.
  5. Medtem ko se buča peče, v veliki ponvi stopite maslo skupaj s preostalo žlico olivnega olja.
  6. Dodajte nasekljano čebulo, česen in tri četrtine sesekljanega čilija.
  7. Ponev pokrijte in kuhajte na zelo nizkem ognju 15-20 minut, dokler čebula popolnoma ne zmehča.
  8. Pečeno masleno bučo stresite v ponev s čebulno osnovo.
  9. Dodajte vročo zelenjavno osnovo in 4 žlice smetane za kuhanje.
  10. Z uporabo paličnega mešalnika zmešajte sestavine do gladke teksture. Če želite res svilnato juho, jo lahko stepete v mešalniku v serijah.
  11. Juho vrnite v ponev, rahlo segrejte in po okusu začinite s soljo in poprom.

Slastna juha iz maslene bučke za popolno jesensko vzdušje


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako rešiti umirajočo sobno rastlino?
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo kup slaščic, le tisti z odličnim vidom pa bodo videli tudi skrito število