Sezona peke na žaru se je že pričela in čeprav vsi obožujemo čevapčiče, ražnjiče in ostalo meso, se prileže tudi zelenjava. Pogosto zato pripravimo bučke na žaru.
Če želite, da bodo okusne kot meso in da boste prejeli same pohvale, potem jih pripravite po spodnjem receptu.
Sestavine
- 4 srednje velike bučke
- 1/4 skodelice limoninega soka (približno sok 1 limone)
- 2 žlici olivnega olja
- 1/2 čajne žličke soli
- 2 čajni žlički italijanske začimbne mešanice
- 1 čajna žlička česna v prahu
Postopek
- Zunanji žar segrejte na srednjo temperaturo (približno 175 °C).
- Bučkam odrežite konce in jih po dolgem prerežite na polovico.
- V večji posodi ali na pladnju bučke prelijte z limoninim sokom in jih premažite z olivnim oljem.
- Potresite s soljo, italijanskimi začimbami in česnom v prahu. Dobro premešajte, da se začimbe enakomerno razporedijo.
- Bučke položite neposredno na naoljeno rešetko z mesom navzdol.
- Pokrijte žar in pecite približno 10–15 minut. Na polovici časa bučke obrnite, da se enakomerno zapečejo.
- Postrezite tople kot prilogo ali samostojno jed. Lahko jih po želji dodatno okrasite s svežim peteršiljem ali naribanim parmezanom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)