Čeprav so police in predali hladilnika označeni ali vsaj v navodilih piše, katera vrsta živil je kje shranjena, marsikdo tega ne upošteva, zato se zgodi, da se živila hitro pokvarijo ali pa nimajo pričakovane svežine.

Pravilna organizacija in razporeditev preprečuje nepotrebno kvarjenje hrane, prihrani energijo in denar. Najbolje je, da je temperatura v hladilniku tri do štiri stopinje Celzija. Poleg svežine je treba živila hraniti na nizkih temperaturah, da preprečimo razvoj bakterij in mikrobov, ki povzročajo kvarjenje živil in s tem vplivajo na vaše zdravje.

Vrata hladilnika

Vrata hladilnika so njegov najtoplejši del, zato je treba tam shranjevati živila, ki so najbolj odporna proti kvarjenju. V tem delu naj bodo začimbe, sokovi in ​​druga živila, ki prenesejo velike temperaturne spremembe, ne da bi pri tem izgubila kakovost.

Zgornje police

Na zgornjih policah hladilnika je temperatura skoraj vedno enaka. Zato jih raje uporabljajte za shranjevanje ostankov hrane, pijače in že pripravljene hrane, kot so tortilje, suhomesnati izdelki itd. To je tudi idealno za zelišča, ki jih lahko hranimo v kozarcih ali kozarcih z vodo ali pokrijemo s kuhinjsko krpoKako pravilno razporediti živila v hladilniku, da bodo stala sveža

Spodnje police

Spodnje police so idealno mesto za surovo meso, jajca, morske sadeže in mlečne izdelke, saj so vsa ta živila shranjena pri nižjih temperaturah. Da preprečite širjenje bakterij surovega mesa na druga področja, ga hranite v originalni embalaži ali v posodi, ki jo boste redno čistili in razkuževali, vendar ločeno od preostale hrane.

Predali na dnu

Dno hladilnika je najhladnejše, a ima tudi največ vlage, zato je ta del rezerviran za zelenjavo, solato in živila, ki jim vlaga koristi, da ostanejo dlje sveža. Surovo zelenjavo, solato in sadje hranite v ločenih predelih, saj nekateri sadeži oddajajo pline, ki pospešujejo zorenje.

Zamrzovalnik

Trik pri zamrzovalnikih je, da hrano tesno zapakirate v svoje škatle in dobro shranite, kar optimizira shranjevanje, poleg tega pa boste prihranili energijo.

Namesto steklenih kozarcev, ki se lahko razbijejo, zamrzujte živila v plastičnih škatlah, ki jih je mogoče zložiti eno na drugo, ali v plastičnih zamrzovalnih vrečkah, položenih ravno.

Ne kopičite preveč na policah.

MORDA VAS ZANIMA TUDI: Kako se znebiti neprijetnega vonja iz hladilnika? Poznati morate le ta trik


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Špinačni rogljički, odlični za zabavo ali prigrizek
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #24