Če radi gostite zabave, potem so ti rogljički kot nalašč za odličen prigrizek. Priprava vam bo vzela nekaj časa, a vredno bo vsake minute.

Sestavine

  • Suhe sestavine za testo:
  • 550 g gladke pšenične moke
  • 10 g sladkorja
  • 10 g soli
  • suhi kvas 7 g
  • Mokre sestavine za testo:
  • 250 g jogurta (trd ali tekoč, ni pomembno)
  • 100 ml (1 dl) tople vode
  • 50 ml olja
  • 100 g zamrznjenega masla (takoj na začetku shranite v zamrzovalnik)
  • Nadev:
  • 150 g kremnega sira
  • 100 g sveže špinače
  • Strok česna
  • poper, malo soli
  • stepeno jajce za premaz
  • sezam za posip

Postopek

  • Takoj na začetku priprave maslo do uporabe shranimo v zamrzovalniku.
  • V gladko pšenično moko dodamo sol, sladkor in suhi kvas ter premešamo.
  • Jogurtu dodamo toplo vodo in olje ter mešamo.
  • Po natančnih navodilih v video receptu mokrim sestavinam postopoma dodajamo suhe sestavine in zgnetemo testo.
  • Testo pustimo pokrito 45 minut, da se vsaj podvoji.
  • Po pretečenem času premesite testo in ga razvaljajte v krog s premerom 50 cm in debelino pol cm.
  • Po vrhu enakomerno naribamo zmrznjeno maslo in zavijemo.
  • Takoj razredčimo tako, da v testo in na podlago 90×25 cm dodamo moko.
  • Zvitke narežite na trikotnike.
  • Takoj dodamo nadev iz kremnega sira, sesekljano svežo špinačo, soli in popra
  • Zavijemo.
  • Zvitke zdaj za pol ure pokrijemo s krpo.
  • Po pretečenem času jih premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom
  • Pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici na 210C z vključenim zgornjim in spodnjim grelcem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj privablja smrdljive stenice v naš dom? Ali so nevarne in kako se jih znebiti?
Naslednji članekKako pravilno razporediti živila v hladilniku, da bodo stala sveža