Če radi gostite zabave, potem so ti rogljički kot nalašč za odličen prigrizek. Priprava vam bo vzela nekaj časa, a vredno bo vsake minute.
Sestavine
- Suhe sestavine za testo:
- 550 g gladke pšenične moke
- 10 g sladkorja
- 10 g soli
- suhi kvas 7 g
- Mokre sestavine za testo:
- 250 g jogurta (trd ali tekoč, ni pomembno)
- 100 ml (1 dl) tople vode
- 50 ml olja
- 100 g zamrznjenega masla (takoj na začetku shranite v zamrzovalnik)
- Nadev:
- 150 g kremnega sira
- 100 g sveže špinače
- Strok česna
- poper, malo soli
- stepeno jajce za premaz
- sezam za posip
Postopek
- Takoj na začetku priprave maslo do uporabe shranimo v zamrzovalniku.
- V gladko pšenično moko dodamo sol, sladkor in suhi kvas ter premešamo.
- Jogurtu dodamo toplo vodo in olje ter mešamo.
- Po natančnih navodilih v video receptu mokrim sestavinam postopoma dodajamo suhe sestavine in zgnetemo testo.
- Testo pustimo pokrito 45 minut, da se vsaj podvoji.
- Po pretečenem času premesite testo in ga razvaljajte v krog s premerom 50 cm in debelino pol cm.
- Po vrhu enakomerno naribamo zmrznjeno maslo in zavijemo.
- Takoj razredčimo tako, da v testo in na podlago 90×25 cm dodamo moko.
- Zvitke narežite na trikotnike.
- Takoj dodamo nadev iz kremnega sira, sesekljano svežo špinačo, soli in popra
- Zavijemo.
- Zvitke zdaj za pol ure pokrijemo s krpo.
- Po pretečenem času jih premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom
- Pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici na 210C z vključenim zgornjim in spodnjim grelcem.