Jutro se za veliko Slovencev prične s pravo kavo, ki jo poznamo kot turško kavo, skuhano v džezvi. Pa jo znamo pripraviti na pravilen način?

Takole si pripravite pravo turško kavo:

  • V džezvo natočite mrzlo vodo – za eno kavo natočimo malo več vode kot je količina ene skodelice.
  • Še v mrzlo vodo vsujte eno čajno žličko mlete turške kave.
  • Šele zdaj prižgite ploščo in ves čas rahlo mešajte – kava se naj segreva počasi.
  • Ko džezvo odstavite s plošče, počakajte, da se kavna usedlina usede.
  • Nato si jo nalijte v skodelico in uživajte.

Jo pripravljate tako? Morda poskusite in nam poročate, če se okus kaj razlikuje od te, ki ste jo pripravljali do sedaj. 🙂


Zadnji prispevki

Prejšnji članek7 napitkov za raven trebuh
Naslednji članekPravilno čiščenje in vzdrževanje tekaških copat