Ko je sveža in hrustljava, je lahko steblo zelene odličen dodatek koktejlu, ki nas po prekrokani noči osveži kot svež tuš. Včasih pa je – in če smo realni, pogosteje kot si želimo, zelena ovenela, žvečljiva in žalostna na ugriz. In to je grozno, predvsem zato, ker je tako enostavno ohraniti zeleno svežo in hrustljavo.

Torej trik pri ohranjanju sveže zelene je ohranjanje njene hidracije, kar lahko storite na nekaj načinov. Prvi je, da zavijete stebla zelene v aluminijasto folijo. Po mnenju urednikov Cook’s Illustrated želite, da je folija dovolj tesna, da vlaga ne more uiti, vendar ne pozabite na robove.

Stebla zelene, narezana na manjše koščke, se lahko tudi dobro obdržijo, še posebej, če jih “potopimo v vodo v tesno pokriti posodi”, poroča Washington Post.

In ne glede na to, ali stebelce hranite cele ali razrezane, ne pozabite shraniti zelenjavo v hladilnik, ker bo mraz pomagal ohraniti svežino.