Čebula je sestavina, ki jo najdemo v vsaki kuhinjski shrambi, dodaja pikanten okus številnim jedem – kosilu, zajtrku in večerji. Toda katera čebula je najboljša za vaš recept? Morate izbrati rumeno, belo ali rdečo? Preverimo, kakšne so razlike med njimi.
Rumena čebula
To je dobra vsestranska čebula, odlična za kuhanje in aromatiziranje jedi. Daleč najbolj priljubljena čebula, ki se prodaja povsod po svetu, in dovolj vsestranska za pripravo vseh jedi. Rumena čebula je pametna izbira za karamelizacijo, saj iz nje izvleče njeno naravno sladkobo.
Bela čebula
Ta čebula je nekoliko slajša in nekoliko blažjega okusa kot rumena čebula. Je dobra izbira za rezanje na kocke in uživanje surove v sendvičih in solatah ali v svežih salsah.
Rdeča čebula
Ta čebula je barvitega in pikantnega do blagega okusa. Zaradi svoje svetle barve in hrustljave teksture je odlična za solate, salse in druge sveže recepte. Odlična je tudi za sendviče. S kuhanjem barva zbledi, ampak je še vedno odlična.
Razlika?
Med rumeno, belo in rdečo čebulo je nekaj subtilnih razlik. Toda, če zamenjate eno za drugo, bistvene razlike v receptu ne bo.
Zakaj razanje čebule povzroča pekoče solze?
Rezanje čebule sprošča žveplove spojine, ki dražijo oči. Konec korenine vsebuje največ žveplovih spojin, zato jo sesekljajte na koncu. Sekljanje čebule brez solz in jokanja je tudi mogoče, uporabite morate le kakšen trik.
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način