Kruh s česnom in sirom je priljubljen prigrizek, ki ga uživajo ljudje po vsem svetu. Če ste mislili, da je priprava te slastne poslastice doma zapletena, ste se motili. Priprava je zelo enostavna.

Sestavine

  • 160 ml mleka
  • 4 g (1 žlica) instant suhega kvasa
  • 30 g (3 žlice) sladkorja
  • 200 g (1 1/2 skodelice) moke
  • 4 g (1 čajna žlička) soli
  • 25 g (2 1/2 žlici)  masla
  • 160 g sira Mozzarella
  • 20 g (2 žlici)  masla
  • 7 g mletega česna
  • 15 g (1 1/2 žlice) sladkorja (prilagodite okusu)
  • 1/2 žlice posušenega peteršilja
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 40 g sira Mozzarella (po želji)

Postopek

  1. V skledi zmešajte mleko, instant suhi kvas in sladkor. Pustite stati nekaj minut, dokler se ne speni.
  2. V mešanico kvasa dodajte moko, sol in maslo.
  3. Mešajte, dokler se dobro ne združi, pazite, da ni ostankov moke.
  4. Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem, dokler se ne podvoji (približno 1 uro).
  5. Testo razdelite na 16 enakih delov.

Sirni nadev

  1. Na sredino vsakega kosa testa položite kos sira mocarela.
  2. Testo zaprite okoli sira in se prepričajte, da je dobro zaprto.
  3. Nadevano testo pustimo počivati še 30 minut na toplem.

Pečenje

  1. Pečico segrejte na 180 ℃.
  2. Nadevano testo pečemo na 180℃ 12 minut oziroma do zlato rjave barve.

Priprava česnove omake

  1. V kozici na šibkem ognju stopite nesoljeno maslo.
  2. Dodamo sesekljan česen in pražimo, da zadiši.
  3. Vmešajte sladkor, posušen peteršilj in sol. Sladkor prilagodite svojemu okusu.
  4. Po želji vmešajte še sir za dodaten sirast pridih.
  5. Pripravljeno česnovo omako izdatno namažemo po pečenem kruhu s sirom.
  6. Kruh vrnite v pečico in pecite pri 180℃ še 12 minut oziroma dokler česnova omaka ne zavre in zlato porumeni.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPresenetljive koristi uživanja banan, ki jih morda ne poznate!
Naslednji članek6 načinov, kako privabiti dobre stvari v svoje življenje po feng shuiju