Sladica, ki bo navdušila mnoge, je pripravljena iz piškotov, kremastega pudinga, čokoladnega namaza in smetane.

Sestavine

  • 1 liter mleka
  • 2 vrečki vanilijevega pudinga
  • 2 žlici gustina
  • 100 gramov sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 250 gramov margarine
  • 10 banan
  • 100 gramov čokolade za kuhanje
  • 200 gramov Nutelle ali kakšnega drugega čokoladnega namaza
  • 400 g albert piškotov
  • 200-250 ml smetane za stepanje

Postopek

  1. Pol kozarca od enega litra mleka odstavimo, ostalo pa zavremo.
  2. V skledo stresemo 2 vrečki vanilijevega pudinga, 2 žlici gustina, 100 g sladkorja, 2 žlici moke in prilijemo pol kozarca mleka, ki smo ga med mešanjem izločili.
  3. Ko mleko na štedilniku zavre, ga odstavimo s štedilnika in dodamo pudingovo zmes, vrnemo na štedilnik in med mešanjem počakamo, da se puding zgosti.
  4. Puding pokrijemo s folijo in ohladimo.
  5. Ko smo puding ohladili, ga zmešamo z mešalnikom, dodamo 250 g margarine in vse skupaj oblikujemo v kremo.
  6. Narežemo 10 banan na zelo majhne koščke.
  7. Tretjino smetane damo v skledo in dodamo 100 g naribane čokolade za kuhanje. Vse skupaj združimo.
  8. Drugo tretjino kreme damo v drugo posodo in ji dodamo 200 g Nutelle ali druge temne kreme – zmešamo z mešalnikom.
  9. V tretjo posodo damo zadnjo tretjino smetane in dodamo banane – premešamo.
  10. Na en pladenj zložimo 4 x 4 vrste albert piškotov, ki smo jih predhodno namočili v mleko.
  11. Prva plast je krema s čokolado čez piškote. Razmažemo in poravnamo ter ponovno položimo piškote.
  12. Druga plast je krema z bananami, seveda spet piškoti na vrhu.
  13. Tretja plast je na koncu krema z Nutello.
  14. 200 ml smetane za stepanje stepemo v trd sneg in jo nanesemo čez nutelino kremo, ki je zadnja plast. Po želji lahko na koncu naribamo še čokolado.
  15. Ohladimo, preden postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPilates: Kaj je in kako lahko koristi vašemu zdravju?
Naslednji članekOptična iluzija: Imate dovolj dober vid, da opazite leoparda na sliki?