Si želite sladico, po kateri vas ne bo bolel želodec, nima preveč kalorij in bo potešila vašo željo po sladkem? Pripravite borovničevo pecivo po LCHF in se navdušite nad njim.

Sestavine

Borovničev preliv

  • 2 skodelici svežih borovnic
  • tretjina skodelice stevie
  • četrt skodelice vode
  • 2 čajni žlički limonine lupinice
  • pol čajne žličke glukomanana

Biskvit

  • 1 in četrt skodelice mandljeve moke
  • pol skodelice sesekljanih orehov
  • četrt skodelice sladila (Stevia)
  • četrt čajne žličke soli
  • četrt skodelice stopljenega masla

Polnjenje

  • 300 g zmehčanega kremnega sira
  • tri četrtine skodelice sladila
  • 1 in četrt skodelice smetane za stepanje
  • tri četrt čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Postopek

  1. V srednji ponvi na zmernem ognju zmešamo 1 in pol skodelico borovnic, sladilo in vodo.
  2. Zavremo, nato znižamo ogenj in kuhamo, dokler jagode niso dovolj mehke, da jih lahko pretlačimo, približno 7 minut.
  3. Odstavimo z ognja in vmešamo preostale jagode in limonino lupinico. Po vrhu potresemo glukomanan in premešamo, da se združi. Naj se ohladi.
  4. Pečico segrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač.
  5. V srednji skledi zmešamo moko iz mandljev, sladilo in sol. Primešamo stopljeno maslo, dokler se testo ne začne združevati.
  6. Biskvit trdno in enakomerno potisnemo na dno pripravljenega pekača in pečemo 15 do 18 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo. Pustite, da se popolnoma ohladi.
  7. V veliki skledi stepemo kremni sir s sladilom, da se dobro poveže. Stepite četrt skodelice smetane za stepanje.
  8. V drugi skledi stepemo preostalo 1 skodelico smetane za stepanje z vanilijo, dokler nima čvrstih vrhov.
  9. Stepeno smetano previdno vmešamo v mešanico kremnega sira, da se dobro poveže.
  10. Nadev enakomerno razporedimo po ohlajenem biskvitu.
  11. Nadev prelijemo z borovničevim prelivom in razporedimo do robov. Pred rezanjem postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidijo deke na travniku, žoge pa skoraj nihče
Naslednji članekJe zamrznjena zelenjava enako hranljiva kot sveža?