Če ste med ljubitelji obojega, bo ta recept kot nalašč za vas, saj sta v njem združeni obe dobroti. To pa še ni vse: peka ni potrebna in kar je še bolje – pripravljen je v 5 minutah (in v približno tolikem času tudi čudežno izgine). Mora pa biti vsaj 4 ure – še bolje pa čez noč – v hladilniku ali zamrzovalniku. Torej boste morali nekaj ur (po)trpeti, preden se boste lahko predali slastnim užitkom.

Sestavine

  • 450 do 500 ml sladke smetane
  • 2 do 3 ml arašidovega masla (gladkega ali s koščki arašidov)
  • 16 do 20 Oreo piškotov
  • ozek in visok pekač (ali drugo posodo ustrezne oblike in velikosti)

Postopek

Malce višji pekač (npr. takšen, kakšnega uporabite za kruh) obložite z alu folijo.

Na dno položite 8 Oreo piškotov (lahko tudi več, če je prostor).

V posodi zmešajte skupaj arašidovo maslo in gosto sladko smetano in polijte preko Oreo piškotov.

Preko mase položite naslednjih 8 (oz. kolikor jih lahko) Oreo piškotov.

Preko njih polijte preostanek mešanice arašidovega masla in po želji preko posujte nekaj zdrobljenih Oreo piškotov.

Prekrijte in postavite vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje pa je, če pustite preko noči. Po želji lahko torto postavite tudi v zamrzovalnik, če imate raje trše teksture, ki spominjajo na zamrznjen sladoled.

Dober tek!

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.