Če ste med ljubitelji obojega, bo ta recept kot nalašč za vas, saj sta v njem združeni obe dobroti. To pa še ni vse: peka ni potrebna in kar je še bolje – pripravljen je v 5 minutah (in v približno tolikem času tudi čudežno izgine). Mora pa biti vsaj 4 ure – še bolje pa čez noč – v hladilniku ali zamrzovalniku. Torej boste morali nekaj ur (po)trpeti, preden se boste lahko predali slastnim užitkom.

Sestavine

  • 450 do 500 ml sladke smetane
  • 2 do 3 ml arašidovega masla (gladkega ali s koščki arašidov)
  • 16 do 20 Oreo piškotov
  • ozek in visok pekač (ali drugo posodo ustrezne oblike in velikosti)

Postopek

Malce višji pekač (npr. takšen, kakšnega uporabite za kruh) obložite z alu folijo.

Na dno položite 8 Oreo piškotov (lahko tudi več, če je prostor).

V posodi zmešajte skupaj arašidovo maslo in gosto sladko smetano in polijte preko Oreo piškotov.

Preko mase položite naslednjih 8 (oz. kolikor jih lahko) Oreo piškotov.

Preko njih polijte preostanek mešanice arašidovega masla in po želji preko posujte nekaj zdrobljenih Oreo piškotov.

Prekrijte in postavite vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje pa je, če pustite preko noči. Po želji lahko torto postavite tudi v zamrzovalnik, če imate raje trše teksture, ki spominjajo na zamrznjen sladoled.

Dober tek!