Okusna čokoladna sladica, ki je sestavljena iz dveh krem in rahlega biskvita. Navdušila bo vse ljubitelje sladkega.
Sestavine
Biskvit:
- 7 beljakov
- 200 g sladkorja
- 1 rumenjak
- 2 žlici olja
- 100 g mletih, praženih lešnikov
- 1 žlica moke
- 5 g pecilnega praška
Krema:
- 800 ml mleka
- 6 rumenjakov
- 120 g škroba (gustina)
- 3 žlice sladkorja
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 250 g masla
- 160 g mlečne čokolade Milka
- 100 g bele Milka čokolade
In še:
- 200 ml sladke smetane (za stepeno smetano)
- 1 žlica kisle smetane
Postopek
- Pečico prižgemo, da se segreje na 180 stopinj.
- Beljake ločimo od rumenjakov in beljake stepemo z dodatkom sladkorja.
- Nato dodamo en rumenjak in olje ter vse skupaj še enkrat stepemo.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom, nato vmešamo v beljake, dodamo lešnike in vse skupaj premešamo.
- Obložimo velik pekač 42 x 32 cm in preložimo celotno maso iz posode. Poravnamo in spečemo.
- Pečeno skorjo vzamemo iz pekača, ohladimo in prerežemo na dva dela.
- Za nadev pristavimo na ogenj 600 ml mleka.
- Posebej stepemo rumenjake, škrob, mleko in sladkor.
- Tik preden mleko zavre, zavremo rumenjakovo maso in mešamo dokler se ne zgosti.
- Odstavimo z ognja in razdelimo na 2 dela.
- V en del dodamo belo čokolado, v drugega pa mlečno čokolado Milka. Dodamo v vroč nadev, da se čokolade stopijo.
- Pustimo, da se shladi.
- V vsak del ohlajenega nadeva dodamo 125g masla. Maslo se mora zmehčati. Stepamo.
- Posebej naredimo sladko smetano, ki ji dodamo kislo smetano in vse skupaj stepemo.
- Zlagamo: biskvit – nadev I – nadev II – sladka smetana, nato ponovimo. Ni pomembno, katero polnilo najprej nanesete.
- Ohladimo in okrasimo po želji.