Okusna čokoladna sladica, ki je sestavljena iz dveh krem in rahlega biskvita. Navdušila bo vse ljubitelje sladkega.

Sestavine

Biskvit:

  • 7 beljakov
  • 200 g sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici olja
  • 100 g mletih, praženih lešnikov
  • 1 žlica moke
  • 5 g pecilnega praška

Krema:

  • 800 ml mleka
  • 6 rumenjakov
  • 120 g škroba (gustina)
  • 3 žlice sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 250 g masla
  • 160 g mlečne čokolade Milka
  • 100 g bele Milka čokolade

In še:

  • 200 ml sladke smetane (za stepeno smetano)
  • 1 žlica kisle smetane

Postopek

  1. Pečico prižgemo, da se segreje na 180 stopinj.
  2. Beljake ločimo od rumenjakov in beljake stepemo z dodatkom sladkorja.
  3. Nato dodamo en rumenjak in olje ter vse skupaj še enkrat stepemo.
  4. Moko zmešamo s pecilnim praškom, nato vmešamo v beljake, dodamo lešnike in vse skupaj premešamo.
  5. Obložimo velik pekač 42 x 32 cm in preložimo celotno maso iz posode. Poravnamo in spečemo.
  6. Pečeno skorjo vzamemo iz pekača, ohladimo in prerežemo na dva dela.
  7. Za nadev pristavimo na ogenj 600 ml mleka.
  8. Posebej stepemo rumenjake, škrob, mleko in sladkor.
  9. Tik preden mleko zavre, zavremo rumenjakovo maso in mešamo dokler se ne zgosti.
  10. Odstavimo z ognja in razdelimo na 2 dela.
  11. V en del dodamo belo čokolado, v drugega pa mlečno čokolado Milka. Dodamo v vroč nadev, da se čokolade stopijo.
  12. Pustimo, da se shladi.
  13. V vsak del ohlajenega nadeva dodamo 125g masla. Maslo se mora zmehčati. Stepamo.
  14. Posebej naredimo sladko smetano, ki ji dodamo kislo smetano in vse skupaj stepemo.
  15. Zlagamo: biskvit – nadev I – nadev II – sladka smetana, nato ponovimo. Ni pomembno, katero polnilo najprej nanesete.
  16. Ohladimo in okrasimo po želji.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTihi simptomi, ki razkrivajo, da imate povišan holesterol
Naslednji članek3 čistilne navade, ki jih morate prenehati v letu 2024