Mini lazanja je odlična jed, ki jo lahko pripravite za kosilo, večerjo, druženje s prijatelji in zabavo. Nam je super okusna in jo velikokrat pripravimo za prigrizek ob dobri kapljici vina.

Sestavine

Sestavine, ki jih potrebujete so enake, kot če bi delali tradicionalno lazanjo, le da namesto testenin za lazanjo potrebujete listnato testo.

Preberite tudi: Pizza z bučkami namesto testa

Mi jo pripravljamo z naslednjimi sestavinami:

  • 500g mletega mesa (prosimo naj ga sveže zameljejo)
  • 1 velika čebula
  • 2 srednje velika korenčka
  • 1 strok česna
  • koščki paradižnika v konzervi
  • sol, poper, lovorjev list, malo majarona in ščep kumine, bazilika, drobnjak
  • paket listnatega testa
  • Mozzarela ali kak drug dobro topljiv sir
  • Nemastna pasirana skuta

Postopek

Najprej na malo kokosovega olja prepražimo meso,  ko je prepraženo ga odstranimo iz kozice. Na drobno nasekljamo čebulo in jo prepažimo v isti kozici, kjer smo pražili meso, dodamo česen in počakamo, da zadiši. Vrnemo v kozico meso in dobro premešamo ter dodamo koščke paradižnika v konzervi. Naribamo korenček in dodamo začimbe. Pustimo, da se kuha vsaj pol ure, po potrebi dolijemo vodo.

V tem času iz listnatega testa izrežemo kvadratke. Pekač za muffine premažemo z maslom ter v luknjice položimo kvadratke iz listnatega testa, na kvadratke položimo žličko nemastne skute pomešane z baziliko in drobnjakom.

Recept: Mini lazanja
Vir: Traceysculinaryadventures

Ko je omaka končana, v vsak kvadratek z žlico previdno položimo omako, na vrhu pa mozzarelo ali kak drug sir. Damo v pečico na 180 stopinj in pečemo dokler ni listnato testo pečeno in sir raztopljen.

PREBERITE TUDI: 4 živila, ki so bolj zdrava, če jih skuhate


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako boste letos izrezljali bučo za noč čarovnic (1. del)
Naslednji članekHitri nasveti za jesenski detox