Okusna in tako enostavna za pripravo. Potrebovali boste nekaj sestavin in uživali boste v čudoviti okusni omaki pozimi, ki jo lahko uporabite za pripravo pic, testenin ali kot dodatek k različnim jedem. Kozarce hranite v temnem in hladnem prostoru ter ko kozarec odprete hranite v hladilniku do 2 tedna.
Sestavine
- 1 kg paradižnika
- 1 kg paprike
- 500 g čebule
- 4 stroki česna
- Približno 2 žlici soli
- 1 skodelica vode
Postopek
- Paradižnike operemo in nasekljamo, papriki odstranimo pecelj in semena ter jo sesekljamo.
- Čebulo očistimo, narežemo na četrtine in vse skupaj damo v večji lonec.
- Dodamo sesekljan česen in vodo, nato lonec pokrijemo in pustimo kuhati.
- Ko omaka zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo na majhnem ognju vreti približno dve uri. Po dveh urah zmes pretlačimo in dobili bomo čudovito omako, ki jo je treba precediti.
- Najbolje bi bilo, da nad skledo položimo kovinsko cedilo in z njim precedimo omako, da v njej ne ostanejo koščki.
- Omako nalijemo v čiste, sterilizirane kozarce, jih pokrijemo s čistimi pokrovi in obrnemo na glavo ter pustimo, da se ohladijo.
- Na ta način se bo ustvaril vakuum, ki bo pomagal ohranjati omako brez dodajanja konzervansov.
- Hranimo jih na hladnem in temnem mestu.
Video recept
we