Okusna in tako enostavna za pripravo. Potrebovali boste nekaj sestavin in uživali boste v čudoviti okusni omaki pozimi, ki jo lahko uporabite za pripravo pic, testenin ali kot dodatek k različnim jedem. Kozarce hranite v temnem in hladnem prostoru ter ko kozarec odprete hranite v hladilniku do 2 tedna.

Sestavine

  • 1 kg paradižnika
  • 1 kg paprike
  • 500 g čebule
  • 4 stroki česna
  • Približno 2 žlici soli
  • 1 skodelica vode

Postopek

  1. Paradižnike operemo in nasekljamo, papriki odstranimo pecelj in semena ter jo sesekljamo.
  2. Čebulo očistimo, narežemo na četrtine in vse skupaj damo v večji lonec.
  3. Dodamo sesekljan česen in vodo, nato lonec pokrijemo in pustimo kuhati.
  4. Ko omaka zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo na majhnem ognju vreti približno dve uri. Po dveh urah zmes pretlačimo in dobili bomo čudovito omako, ki jo je treba precediti.
  5. Najbolje bi bilo, da nad skledo položimo kovinsko cedilo in z njim precedimo omako, da v njej ne ostanejo koščki.
  6. Omako nalijemo v čiste, sterilizirane kozarce, jih pokrijemo s čistimi pokrovi in ​​obrnemo na glavo ter pustimo, da se ohladijo.
  7. Na ta način se bo ustvaril vakuum, ki bo pomagal ohranjati omako brez dodajanja konzervansov.
  8. Hranimo jih na hladnem in temnem mestu.

Video recept

we


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete številko, ki se ne ujema z ostalimi?
Naslednji članekKumare: Pogoji so idealni za razvoj ožiga, ki lahko uniči ves pridelek