Ta kremast preliv tisoč otokov (omaka) je odličen za popestritev različnih jedi, saj združuje svežino kislih kumaric in kremoznost majoneze. Je hiter in enostaven za pripravo, zato ga lahko hitro pripravite in uživate v solatah, tortilja čipsu in drugih jedeh, kjer ga lahko postrežete.
Sestavine
- 230 g majoneze
- 15 g drobno sesekljane čebule
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici drobno sesekljanih kislih kumaric
- 1 čajna žlička limoninega soka
- ½ čajne žličke sladke mlete paprike
- ¼ čajne žličke soli
- Opomba: Za še boljši okus lahko kisle kumarice zamenjate s kislim sokom iz kumaric.
Postopek
- V večji skledi zmešajte majonezo, drobno sesekljano čebulo, kečap, kisle kumarice, limonin sok, mleto papriko in sol.
- Mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v gladko omako.
- Pripravljeno omako prelijte v kozarec s pokrovom in jo shranite v hladilniku.
- Omaka bo v hladilniku obstojna približno 7 dni.
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku