Čas je za pripravo ozimnice, in danes z vami delimo recept za solato s papriko, ki je popolna za zimske dni. Ta solata prinaša okus poletja tudi v najhladnejše mesece, zato je odlična izbira za vse, ki radi uživate v domačih dobrotah.

Sestavine

  • 3 kg paprike
  • 1 strok česna
  • Šopek svežega peteršilja
  • 2 žlici soli (ali po okusu)
  • 150 ml kisa (9%)
  • 60 ml olja

Priprava

  1. Priprava paprike: Paprike operite in jih obrišite. Razporedite jih na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pečico segrejte na 200 °C in paprike pecite približno 20 minut, dokler ne postanejo zlato rjave. Če je potrebno, jih obrnite in pecite še dodatnih 10 minut, da se enakomerno zapečejo. Pečene paprike bodo lažje olupljene, zato jih olupite, ko se nekoliko ohladijo. Odstranite peclje in semena ter jih postavite v cedilo, da odteče odvečna voda.
  2. Priprava preostale zelenjave: Medtem ko se paprike odcejajo, očistite in sesekljajte strok česna ter svež peteršilj.
  3. Sestavljanje solate: Ko so paprike dobro odcejene, jih grobo sesekljajte. Dodajte sesekljan česen in peteršilj. Solato posolite po okusu (približno 2 žlici soli), nato premešajte in po potrebi prilagodite slanost. Dodajte 150 ml kisa (9%) in 60 ml olja ter vse skupaj dobro premešajte.
  4. Polnjenje kozarcev: Pripravljeno solato nadevajte v čiste kozarce. Število kozarcev je odvisno od kvalitete paprik, običajno dobimo 3-4 kozarce. Ko so kozarci napolnjeni, jih zaprite s čistimi pokrovi.
  5. Sterilizacija: V velik lonec položite krpo na dno, nato vanj postavite kozarce in jih zalijte z vodo, tako da le malo štrlijo iz vode. Voda ne sme zavreti, temveč naj nežno vre približno 15 minut. Po tem času ugasnite štedilnik in pustite kozarce, da se popolnoma ohladijo.
  6. Shranjevanje: Ohlajene kozarce shranite na temnem in hladnem mestu. Po odprtju hranite v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČaj iz listov tega sadnega drevesa topi maščobe, uravnava prebavo in krvni tlak …
Naslednji članekZakaj metanje ostankov hrane v stranišče ni dobra ideja in kako pravilno ravnati z njimi?