Kumarice, ki vas bodo pozimi spominjale na poletje. Recept za shranjevanje kumar v kozarcih, zelo okusen in enostaven. Če želite, sadje in zelenjavo prihraniti za zimo, naredite to iz svežih kumaric in jih boste pozimi pojedli z največjim užitkom.

Sestavine

  • 5 kg kumaric
  • 3 litre hladne vode
  • 900 ml alkoholnega kisa 9%
  • 90 g soli
  • 180 g sladkorja
  • poprova zrna
  • posušen koper

Postopek

  • Kumarice najprej dobro operite, da odstranite vse nečistoče. Uporabite krtačko.
  • Ko se kumarice posušijo, jih zložimo v suhe in oprane kozarce do vrha.
  • V vsak kozarec damo 10 kosov popra v zrnu in vejico kopra.
  • Sestavine za vlaganje (vodo, alkoholni kis, sladkor in sol) zmešamo v skledi in dobro premešamo, da se sladkor raztopi.
  • V vsak kozarec nalijemo toliko tekočine, da so kumarice pokrite.
  • Kozarce dobro zapremo z pokrovi in jih pasteriziramo.
  • V velik lonec postavimo brisačko in vanj kozarce s kumaricami.
  • Prelijemo z vodo in damo na ogenj.
  • Ko voda zavre, jih odstavimo z ognja in pustimo, da se kozarci v vodi ohladijo.
  • Shranimo na hladnem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 recepti, s katerimi odstranite vonj po tobačnem dimu iz hiše
Naslednji članekSte vedeli, da imajo maline takšne posledice za naše telo?