Kumarice, ki vas bodo pozimi spominjale na poletje. Recept za shranjevanje kumar v kozarcih, zelo okusen in enostaven. Če želite, sadje in zelenjavo prihraniti za zimo, naredite to iz svežih kumaric in jih boste pozimi pojedli z največjim užitkom.
Sestavine
- 5 kg kumaric
- 3 litre hladne vode
- 900 ml alkoholnega kisa 9%
- 90 g soli
- 180 g sladkorja
- poprova zrna
- posušen koper
Postopek
- Kumarice najprej dobro operite, da odstranite vse nečistoče. Uporabite krtačko.
- Ko se kumarice posušijo, jih zložimo v suhe in oprane kozarce do vrha.
- V vsak kozarec damo 10 kosov popra v zrnu in vejico kopra.
- Sestavine za vlaganje (vodo, alkoholni kis, sladkor in sol) zmešamo v skledi in dobro premešamo, da se sladkor raztopi.
- V vsak kozarec nalijemo toliko tekočine, da so kumarice pokrite.
- Kozarce dobro zapremo z pokrovi in jih pasteriziramo.
- V velik lonec postavimo brisačko in vanj kozarce s kumaricami.
- Prelijemo z vodo in damo na ogenj.
- Ko voda zavre, jih odstavimo z ognja in pustimo, da se kozarci v vodi ohladijo.
- Shranimo na hladnem.