Poletje je na vrhuncu in prihaja čas, ko začnemo razmišljati o pripravi ozimnice. To je obdobje, ko sveže pridelki dosegajo svoj vrhunec, in ni boljšega časa za shranjevanje njihovega okusa in hranilnih vrednosti za hladnejše mesece.
Sestavine
- 3 kg paprike
- 1 glavica česna
- 1 šopek svežega peteršilja
- 300 g korenja
- 120 g sladkorja
- 120 g soli
- 250 ml olja
- 1,5 l vode
- 500 ml 9 % alkoholnega kisa
- 1 pest popra v zrnu
- 1 lovorjev list
Postopek
- Paprike operite, očistite stebla in odstranite poškodovane dele.
- Preostalo zelenjavo operite in nasekljajte.
- V večji lonec nalijte vodo in kis.
- Dodajte sladkor, vodo, olje, lovorjev list in poper v zrnu.
- Lonec pristavite na kuhalnik in tekočino ob občasnem mešanju zavrite.
- Ko tekočina zavre, zmanjšajte temperaturo.
- Dodajte papriko in jo kuhajte 2 do 3 minute, da se nekoliko zmehča.
- Paprike razporedite po kozarcih, tako da jim dodate drugo zelenjavo.
- Kozarce napolnite do vrha in jih prelijte z vročo tekočino, v kateri ste kuhali papriko.
- Če stiskalnika nimate, lahko papriko nabodete s pomočjo lesenih nabodal, ki jih prerežite na pol in zapičite tako, da ostanejo paprike prekrite s tekočino.
- Kozarce zaprite s čistimi pokrovi.
- Kozarce postavite v pečico in jih pasterizirajte 15 minut pri 100°C.
- Ohlajene kozarce shranite v temen in hladen prostor.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za bogato piščančjo juho z zelenjavo, ki jo boste pripravljali pogosto
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?