Pečeni jajčevci z mocarelo so prava poletna poslastica. Jajčevec je odličen vir antioksidantov in vlaknin, sredozemsko živilo, ki spada v isto skupino kot paradižnik in krompir.

Sestavine

  • 1 kos jajčevca
  • pol skodelice paradižnikove omake
  • 1/4 čajne žličke mletega črnega popra
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 skodelica naribane mocarele
  • olje v spreju

Priprava

  • Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s peki papirjem in poškropimo z oljnim sprejem.
  • Jajčevec narežemo na dva centimetra debele rezine, poškropimo z oljem in začinimo s česnom, poprom in soljo.
  • Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 15 minut.
  • Rezine jajčevcev obrnemo, ponovno poškropimo in vrnemo v pečico še za 10-15 minut.
  • Nato pekač vzamemo iz pečice in temperaturo znižamo na 200 °C .
  • Rezine jajčevca položimo na dno pomaščenega pekača, nato pa jih premažemo s polovico omake in polovico mocarele.
  • Nato dodamo še eno vrsto rezin jajčevca in postopek ponovimo.
  • Zmes pečemo približno 15 minut , dokler ne postane zlatorjava in opazimo mehurčke.

Pečeni jajčevci z mocarelo so jed, ki vas bo navdušila


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo ljudi v parku, a le tisti z izjemnim vidom bodo opazili časopis
Naslednji članekPosujte plevel s tem živilom in trajno ga boste uničili