Zvezdice so star recept, ki ga pogosto najdete na praznični mizi ob božiču ali na porokah. Potrebovali boste samo 4 sestavine. Piškote pa je treba sušiti v pečici pri nizki temperaturi, dokler se glazura ne strdi. Pomembno je, da sneg ostane bel in ne rumen.
Sestavine
- 500 g sladkorja
- 500 g mletih orehov
- 4 beljaki
- 2 žlici limoninega soka
Postopek
- V srednje veliki skledi zmešamo beljake in jim postopoma dodajamo sladkor v prahu in limonin sok.
- Ko je zmes zmešana in dovolj čvrsta, jo polovico ločimo v drugo posodo.
- V eno polovico zmesi z leseno kuhalnico vmešamo orehe. Mešamo dokler ne dobimo homogene zmesi. Z rokami pregnetemo testo. Delovno površino rahlo pomokamo in na njej razvaljamo testo. Po testu enakomerno porazdelimo polovico stepenih beljakov, ki smo jih ločili.
- Pripravite si kozarec vode in nož. Nož pomočimo v vodo, rahlo obrišemo s papirjem in testo narežemo na palčke. Uporabite lahko tudi različne modelčke za biskvit in z njimi poljubno oblikujete testo.
- Piškote polagamo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pečico segrejemo na 100 stopinj.
- Piškote damo v pečico in jih sušimo približno eno uro. Odstranimo iz pečice, ohladimo in postrežemo.