Zvezdice so star recept, ki ga pogosto najdete na praznični mizi ob božiču ali na porokah. Potrebovali boste samo 4 sestavine. Piškote pa je treba sušiti v pečici pri nizki temperaturi, dokler se glazura ne strdi. Pomembno je, da sneg ostane bel in ne rumen.

Sestavine

  • 500 g sladkorja
  • 500 g mletih orehov
  • 4 beljaki
  • 2 žlici limoninega soka

Postopek

  1. V srednje veliki skledi zmešamo beljake in jim postopoma dodajamo sladkor v prahu in limonin sok.
  2. Ko je zmes zmešana in dovolj čvrsta, jo polovico ločimo v drugo posodo.
  3. V eno polovico zmesi z leseno kuhalnico vmešamo orehe. Mešamo dokler ne dobimo homogene zmesi. Z rokami pregnetemo testo. Delovno površino rahlo pomokamo in na njej razvaljamo testo. Po testu enakomerno porazdelimo polovico stepenih beljakov, ki smo jih ločili.
  4. Pripravite si kozarec vode in nož. Nož pomočimo v vodo, rahlo obrišemo s papirjem in testo narežemo na palčke. Uporabite lahko tudi različne modelčke za biskvit in z njimi poljubno oblikujete testo.
  5. Piškote polagamo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pečico segrejemo na 100 stopinj.
  6. Piškote damo v pečico in jih sušimo približno eno uro. Odstranimo iz pečice, ohladimo in postrežemo.

Piškoti za praznike: Orehove zvezdice, najljubše drobno pecivo

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKdaj je slab zadah znak, da moramo k zdravniku?
Naslednji članekSamo 1% ljudi lahko opazi metulja na listih v tej zapleteni optični iluziji