Še natanko teden dni in z družino se bomo skupaj usedli za obloženo mizo in povečerjali. Je tudi pri vas takšna tradicija ali se z družino dobite na božični dan in skupaj pojeste kosilo?

Kakorkoli že, vedno je težko sestaviti jedilnik za božično večerjo, da bi ustrezal vsem, da ne bi bil preveč težak za želodec in da bi vsaj na nek način bil drugačen od nedeljskega kosila. Predlagamo vam sledeči jedilnik, ki ga bomo pripravili tudi mi.

Hladna predjed

Hladna predjed mora biti nekaj čisto lahkega in majhnega, da nam vzpodbudi tek. Tokrat bomo pripravili popečen toast z maslom in goveji tatarski biftek. Za vse tiste, ki ne marajo surovega mesa, pa je odlična izbira tunin namaz z orehi.

Topla predjed

Nekaj toplega, da ogreje trebuščke. Ne razmišljajte o klasični goveji juhi, ampak glejte širše. Mi smo se odločili za lahko, a okusno česnovo juho s krutoni, čudovita nežna juha, bo ravno prav vzpodbudila tek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Mathiasen (@foodfanaticdk) on

Glavna jed

Pri pripravi večerje je potrebno razmišljati vnaprej. Nekatere stvari si je potrebno pripraviti že dan prej in čeprav se na slovenskih krožnikih ob praznikih velikokrat znajde francoska solata in pečenka, je tokrat za sprememo ne bomo delali. Solata bo mešana (zelje, paradižnik, zelena solata, fižol), družbo pa ji bodo delale zelenjavne košarice iz listnatega testa in polnjena piščančja prsa ter ogromno na žaru popečene ali kuhane zelenjave v različnih oblikah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branka Naja Kos (@justakindart) on

Sladica

Sladica ne bo pretežka in pripravili jo bomo že prejšnji dan. Obiskovalce bomo presenetili s Panna cotto iz božičnega jogurta z vročo čokolado in vročim sadjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rei (@rei_nyanz) on

Vam je všeč naš božični menu? Recepte za vse jedi vam razkrijemo tekom tedna, zato nas le spremljajte.

PREBERITE TUDI: Recept: Sok, ki odpravi vse vnetne procese iz vašega telesa

 


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.