Slastno pecivo, podobno kupljenemu kolaču, ki smo ga z veseljem jedli v otroštvu pa še danes kdaj.
Sestavine
- 5 rumenjakov
- 190 g sladkorja
- 170 g moke
- 30 g kakava
- 1 pecilni prašek
- 200 ml mleka
- 100 ml olja
- 5 beljakov
- 160 g sladkorja
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice olja
Postopek
PRIPRAVA BISKVITA
1. Moko zmešamo s pecilnim praškom in kakavom.
2. V drugo posodo dodamo rumenjake in sladkor, penasto umešamo.
3. Nato dodamo mleko in olje, na kratko premešamo.
4. Dodamo pripravljeno moko in vse skupaj z metlico premešamo.
5. Model 21 x 36 cm naoljimo in pomokamo.
6. Zmes razporedimo v pripravljen model.
7. Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za 15 minut.
PRIPRAVA PENE
1. Tik preden biskvit vzamemo iz pečice, pripravimo peno.
2. V skledo dodamo beljake in penasto mešamo.
3. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo, da dobimo trd sneg.
4. Namažemo ga po vročem biskvitu, ki smo ga vzeli iz pečice.
5. Vse skupaj pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, še 15 minut.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Čokolado za kuhanje (narezano ali na kapljice) prelijemo z oljem.
2. Stopimo v mikrovalovni pečici ali na pari.
3. Pustimo, da se malo shladi.
4. Prelijemo čez kremo.
5. Postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku