Čeprav se v teh vročih dneh zdi, da je sladoled edina prava izbira za sladico, imamo za vas nekaj posebnega. Za tiste pogumne, ki se poleg klime odločijo prižgati tudi pečico, smo pripravili odličen recept.
Sestavine
- 700 g višenj
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 70 ml olja
- 60 ml mleka
- pecilni prašek
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 100 g gladke moke
- 120 g mandljeve moke
- 40 g gustina
Postopek
- Višnje dobro operemo pod tekočo hladno vodo in odstranimo koščice.
- Jajca in sladkor damo v posodo mešalnika in nežno mešamo, dokler se zmes ne speni.
- Dodamo olje, mleko in vanilijev ekstrakt ter nadaljujemo z mešanjem. V zmes vmešamo navadno moko, mandljevo moko in pecilni prašek.
- Izkoščičene višnje potresemo z gustinom in premešamo.
- Biskvitno zmes vlijemo v model, nato pa po celotni površini razporedimo s škrobno moko obložene višnje.
- Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 do 40 minut na 175 °C. Pečen kolač ohladimo. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu ali dodamo stepeno smetano in ohlajene višnje ali sladoled.
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku