Velika noč je skoraj pred vrati, ker kuhana jajca vedno ostajajo, jih letos pripravite na nekoliko drugačen način. Privlačna bodo za oko in bodo hitreje šla – preverjeno.

Sestavine

  • 8 jajc
  • 60 g majoneze
  • 10 ml (1 čajna žlička) kisa
  • 5 g (1 čajna žlička) gorčice
  • sol in poper po okusu
  • korenje, zrna črnega popra in olive za dekoracijo

Postopek

  1. Jajca sobne temperature damo v lonec z vodo in kuhamo 12-14 minut po vrenju (odvisno od velikosti jajc).
  2. Jajca ohladimo v ledeno mrzli vodi in olupimo.
  3. Od spodnjega dela jajca odrežemo košček beljaka, nato previdno odrežemo zgornjo tretjino, rumenjak pa pustimo celi. Previdno odstranimo rumenjak.
  4. Zmešamo rumenjake s soljo, poprom, majonezo, gorčico in kisom do gladkega.
  5. V votlo jajce nadevamo rumenjakovo kremo in na vrh položimo narezano tretjino beljaka.
  6. S pomočjo korenčka, poprovih zrn in rezin oliv naredimo ptičji obraz in majhne noge.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki je polno medvedkov, a skriva se tudi pes
Naslednji članekNaredi sam: Barvanje pirhov s čajem hibiskusa