Velika noč je skoraj pred vrati, ker kuhana jajca vedno ostajajo, jih letos pripravite na nekoliko drugačen način. Privlačna bodo za oko in bodo hitreje šla – preverjeno.
Sestavine
- 8 jajc
- 60 g majoneze
- 10 ml (1 čajna žlička) kisa
- 5 g (1 čajna žlička) gorčice
- sol in poper po okusu
- korenje, zrna črnega popra in olive za dekoracijo
Postopek
- Jajca sobne temperature damo v lonec z vodo in kuhamo 12-14 minut po vrenju (odvisno od velikosti jajc).
- Jajca ohladimo v ledeno mrzli vodi in olupimo.
- Od spodnjega dela jajca odrežemo košček beljaka, nato previdno odrežemo zgornjo tretjino, rumenjak pa pustimo celi. Previdno odstranimo rumenjak.
- Zmešamo rumenjake s soljo, poprom, majonezo, gorčico in kisom do gladkega.
- V votlo jajce nadevamo rumenjakovo kremo in na vrh položimo narezano tretjino beljaka.
- S pomočjo korenčka, poprovih zrn in rezin oliv naredimo ptičji obraz in majhne noge.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za bogato piščančjo juho z zelenjavo, ki jo boste pripravljali pogosto
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?