Velika noč je skoraj pred vrati, ker kuhana jajca vedno ostajajo, jih letos pripravite na nekoliko drugačen način. Privlačna bodo za oko in bodo hitreje šla – preverjeno.
Sestavine
- 8 jajc
- 60 g majoneze
- 10 ml (1 čajna žlička) kisa
- 5 g (1 čajna žlička) gorčice
- sol in poper po okusu
- korenje, zrna črnega popra in olive za dekoracijo
Postopek
- Jajca sobne temperature damo v lonec z vodo in kuhamo 12-14 minut po vrenju (odvisno od velikosti jajc).
- Jajca ohladimo v ledeno mrzli vodi in olupimo.
- Od spodnjega dela jajca odrežemo košček beljaka, nato previdno odrežemo zgornjo tretjino, rumenjak pa pustimo celi. Previdno odstranimo rumenjak.
- Zmešamo rumenjake s soljo, poprom, majonezo, gorčico in kisom do gladkega.
- V votlo jajce nadevamo rumenjakovo kremo in na vrh položimo narezano tretjino beljaka.
- S pomočjo korenčka, poprovih zrn in rezin oliv naredimo ptičji obraz in majhne noge.
Video recept
Zadnji prispevki
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog
- Tako pripravite izjemno sočno telečjo pečenko v pečici
- Iz te rastline, ki raste skoraj povsod, lahko pripravite zelo okusen in zdrav čaj
- Če boste to sestavino dodali zeljni solati, bo ta imela okus kot babičina