Če imate radi piščanca, potem je to jed, ki za kosilo ne sme manjkati. Zraven pripravite pljukance kot prilogo.

Sestavine

  • 4 piščančje prsi brez kože
  • 200 g gob
  • 2 žlici masla
  • 4 rezine šunke
  • 1 žlička posušenega origana
  • 8 žlic naribanega parmezana
  • 12 rezin mocarele
  • 1 skodelica piščančje juhe
  • Peteršilj (peščica sesekljan)

Postopek

  1. Gobe ​​drobno narežemo.
  2. V kozici stopimo maslo, dodamo gobe z origanom, pečemo na močnem ognju, da se gobe lepo zapečejo. Odstavimo, da se ohladi.
  3. Z ostrim nožem narežemo piščančje prsi vzporedno z desko za rezanje, začenši z debelejše strani. Ne prerežite do konca, mora se odpreti kot knjiga.
  4. Piščanca položimo med živilsko folijo in z ravno stranjo kladiva za meso potolčemo do enakomerne velikosti.
  5. Na eno stran piščanca položimo rezino šunke. Gobe ​​razdelimo in enakomerno položimo na šunko. Po gobah potresemo parmezan.
  6. Prsi zložimo nazaj, da oblikujemo sendviče.
  7. Potisnemo skupaj, da se tesno zapakira.
  8. Na srednjem ognju v ponev dodamo dodatno maslo, ko se stopi, dodamo piščanca, dokler lepo ne porjavi na eni strani, nato previdno obrnemo piščanca in popečemo še drugo stran.
  9. Deglaziramo s piščančjo osnovo.
  10. Vrhove piščanca pokrijemo z rezinami mocarele.
  11. Čez sir dodamo še malo mlete paprike in zalijemo s piščančjo osnovo. Pokrijemo s pokrovom in zmanjšamo toploto na nizko.
  12. Dušimo cca. 2-3 minute oziroma dokler se sir lepo ne stopi.
  13. Potresemo sesekljan peteršilj.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTe rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?