Pljukanci, tipične testenine iz Istre, lahko najdemo v domačih gostilnah kot tudi v vrhunskih restavracijah. Mnogi se namreč ne zavedajo, kako hitro in enostavno jih je mogoče pripraviti. Vse, kar potrebujete, je 20 minut časa in nekaj osnovnih sestavin. Postrežete pa jih lahko k poljubnim omakam.

Sestavine

  • 250 g gladke moke
  • 250 g ostre moke
  • 150 ml vode
  • 20 ml olja
  • 1 jajce

Postopek

  1. Vse sestavine dobro pregnetemo in testo postavimo v hladilnik počivat za približno pol ure.
  2. Nato iz krogle testa oblikujemo svaljke – podrgnemo jih med dlanmi in polagamo na pekač, prekrit z moko.
  3. Kuhamo jih v vreli vodi nekaj minut in postrežemo s poljubno omako – nam je najljubša bolognese.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj je bulgur in kako ga pripraviti?
Naslednji članekOptična iluzija: Se imate za inteligentno osebo? Preverite, če je res tako