Ta recept za piščanca v čili omaki je popolna izbira, če iščete hitro in okusno jed s pridihom azijske kuhinje. S hrustljavim piščančjim mesom in pikantno sladko-kislo omako bo ta jed navdušila vse ljubitelje začinjenih okusov. Odlično se poda k rižu ali rezancem.

Sestavine

Sestavine:

  • 500 g piščanca (narezanega na kocke)

Za marinado:

  • ½ žličke soli
  • ½ žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička ingver-česnove paste
  • 1 žlica temne sojine omake
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlici večnamenske moke
  • 2 žlici koruznega škroba
  • Olje (za cvrtje piščanca)

Za omako:

  • 1 skodelica vode
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici čili omake
  • 2 žlici paradižnikovega kečapa
  • 1 žlica belega kisa
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici jedilnega olja
  • 1 žlica mletega česna
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 4 majhni zeleni čiliji, nasekljani
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 1 paprika, narezana na kocke
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 žlica sesekljane zelene čebule

Postopek

  1. Piščančje kocke dajte v veliko skledo in dodajte sol, črni poper, ingver-česnovo pasto, temno sojino omako, jajce, moko in koruzni škrob.
  2. Vse sestavine dobro zmešajte in piščanca marinirajte 25-30 minut.
  3. V globok lonec ali cvrtnik nalijte olje in ga segrejte na srednje visoki temperaturi. Marinirane koščke piščanca pražite 5-6 minut oziroma dokler niso zlato rjavi in hrustljavi. Ocvrtega piščanca odstavite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
  4. V skledo zmešajte vodo, sojino omako, čili omako, paradižnikov kečap, beli kis in koruzni škrob ter dobro premešajte.
  5.  Na srednjem ognju segrejte ponev z 2 žlicama olja. Dodajte nasekljan česen in ingver ter pražite, dokler ne postaneta zlato rjava. Nato dodajte nasekljan zeleni čili, čebulo in papriko ter pražite še 2 minuti.
  6. Dodajte sol, poper in sladkor ter mešajte, dokler se ne raztopi. Nato prilijte prej pripravljeno omako in kuhajte, dokler se omaka ne zgosti.
  7. Dodajte hrustljave piščančje kocke in vse skupaj nežno premešajte, da se prepojijo z omako. Okrasite z zeleno čebulo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Nagrobni aranžma za prvi november (prelep je)
Naslednji članekOptična iluzija: Med čredo ovac se skriva tudi pišče, najdite ga v 12 sekundah