Ta recept za piščanca v čili omaki je popolna izbira, če iščete hitro in okusno jed s pridihom azijske kuhinje. S hrustljavim piščančjim mesom in pikantno sladko-kislo omako bo ta jed navdušila vse ljubitelje začinjenih okusov. Odlično se poda k rižu ali rezancem.
Sestavine
Sestavine:
- 500 g piščanca (narezanega na kocke)
Za marinado:
- ½ žličke soli
- ½ žličke črnega popra
- 1 čajna žlička ingver-česnove paste
- 1 žlica temne sojine omake
- 1 veliko jajce
- 2 žlici večnamenske moke
- 2 žlici koruznega škroba
- Olje (za cvrtje piščanca)
Za omako:
- 1 skodelica vode
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici čili omake
- 2 žlici paradižnikovega kečapa
- 1 žlica belega kisa
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlici jedilnega olja
- 1 žlica mletega česna
- 1 žlica mletega ingverja
- 4 majhni zeleni čiliji, nasekljani
- 1 čebula, narezana na kocke
- 1 paprika, narezana na kocke
- ½ žličke soli
- ½ žličke črnega popra
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1 žlica sesekljane zelene čebule
Postopek
- Piščančje kocke dajte v veliko skledo in dodajte sol, črni poper, ingver-česnovo pasto, temno sojino omako, jajce, moko in koruzni škrob.
- Vse sestavine dobro zmešajte in piščanca marinirajte 25-30 minut.
- V globok lonec ali cvrtnik nalijte olje in ga segrejte na srednje visoki temperaturi. Marinirane koščke piščanca pražite 5-6 minut oziroma dokler niso zlato rjavi in hrustljavi. Ocvrtega piščanca odstavite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
- V skledo zmešajte vodo, sojino omako, čili omako, paradižnikov kečap, beli kis in koruzni škrob ter dobro premešajte.
- Na srednjem ognju segrejte ponev z 2 žlicama olja. Dodajte nasekljan česen in ingver ter pražite, dokler ne postaneta zlato rjava. Nato dodajte nasekljan zeleni čili, čebulo in papriko ter pražite še 2 minuti.
- Dodajte sol, poper in sladkor ter mešajte, dokler se ne raztopi. Nato prilijte prej pripravljeno omako in kuhajte, dokler se omaka ne zgosti.
- Dodajte hrustljave piščančje kocke in vse skupaj nežno premešajte, da se prepojijo z omako. Okrasite z zeleno čebulo.