Veliko gospodinjstev se bo te dni soočalo z večjo količino kuhanih jajc, ki jih bo treba nekako porabiti. Lahko naredite okusno solato, ali pa se podate v nove vode. Danes vam predstavljamo recept za testenine z jajci, špinačo in šunko (ki je tudi verjetno ostala).
Sestavine
- 450 g testenin
- 3 žlice olivnega olja
- 100 g šunke
- kosmiči rdeče paprike
- 100 g sveže špinače
- 3 trdo kuhana jajca
- nariban parmezan
Postopek
- Zavremo velik lonec osoljene vode.
- Testenine kuhamo do al dente, približno 8 do 10 minut.
- Ko voda zavre, v ponvi na srednjem ognju segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vmešamo narezano šunko in jo popečemo. Damo na papirnate brisačke, da se olje odcedi.
- Ponovno segrejemo ponev in vlijemo 2 žlici olivnega olja. Vmešamo zdrobljeno rdečo papriko. Nato vmešamo špinačo in kuhamo, dokler se ne zmehča. V ponev vrnemo šunko in vanjo vmešamo jajca. Pokrijemo in izklopimo toploto.
- Ko so testenine gotove, jih odcedimo in zmešamo v ponev, pri čemer pustimo nekaj vode za testenine. Če so testenine presuhe, dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Potresemo s sveže naribanim parmezanom.