Klasična Carbonara ne vsebuje bučk, tokrat pa smo pripravili malo bolj zelenjavno in barvito različico te priljubljene omake za testenine.

Sestavine

  • 60 do 70 gramov trdega sira
  • 1 celo jajce + 1 rumenjak
  • sol in poper
  • 180 do 200 gramov bučk
  • 60 gramov korenja
  • 1 strok česna
  • 100 gramov slanine
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper
  • vode
  • 200 gramov testenin

Postopek

  • Naribamo sir.
  • Razbijemo jajci v skledico, popramo, solimo in jih razžvrkljamo.
  • Dodamo sir in ga narahlo vmešamo, da dobimo gosto pasto.
  • Bučke razpolovimo in jih narežemo na tanjše, polovičke kolobarjev.
  • Korenje narežemo na tanke paličice.
  • Česen sesekljamo na drobno.
  • Slanino narežemo na tanke koščke.
  • Pripravimo ponev, v njo damo olivno olje in cvremo slanino.
  • Dodamo korenček in ga premešamo s slanino.
  • Pražimo nekaj minut in dodamo še bučke – pražimo še 2 minuti.
  • Na koncu dodamo še česen in pražimo, dokler ne zadiši.
  • Testenine skuhamo v vreli in osoljeni vodi – kuhamo do al dente.
  • Ko so testenine kuhane, jih dodamo v ponev k zelenjavi in slanini.
  • Dodamo še tri zajemalke vode od kuhanja testenin in pražimo 2 minut.
  • Popramo po okusu in premešamo.
  • Preko testenin prelijemo mešanico sira in jajc, ki smo ji dodali zajemalko vode od kuhanja testenin.
  • Premešamo in postrežemo.

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 triki, da črna oblačila ne zbledijo med pranjem
Naslednji članekKako se znebiti moljev v vaši shrambi