Klasična Carbonara ne vsebuje bučk, tokrat pa smo pripravili malo bolj zelenjavno in barvito različico te priljubljene omake za testenine.
Sestavine
- 60 do 70 gramov trdega sira
- 1 celo jajce + 1 rumenjak
- sol in poper
- 180 do 200 gramov bučk
- 60 gramov korenja
- 1 strok česna
- 100 gramov slanine
- 2 žlici olivnega olja
- sol in poper
- vode
- 200 gramov testenin
Postopek
- Naribamo sir.
- Razbijemo jajci v skledico, popramo, solimo in jih razžvrkljamo.
- Dodamo sir in ga narahlo vmešamo, da dobimo gosto pasto.
- Bučke razpolovimo in jih narežemo na tanjše, polovičke kolobarjev.
- Korenje narežemo na tanke paličice.
- Česen sesekljamo na drobno.
- Slanino narežemo na tanke koščke.
- Pripravimo ponev, v njo damo olivno olje in cvremo slanino.
- Dodamo korenček in ga premešamo s slanino.
- Pražimo nekaj minut in dodamo še bučke – pražimo še 2 minuti.
- Na koncu dodamo še česen in pražimo, dokler ne zadiši.
- Testenine skuhamo v vreli in osoljeni vodi – kuhamo do al dente.
- Ko so testenine kuhane, jih dodamo v ponev k zelenjavi in slanini.
- Dodamo še tri zajemalke vode od kuhanja testenin in pražimo 2 minut.
- Popramo po okusu in premešamo.
- Preko testenin prelijemo mešanico sira in jajc, ki smo ji dodali zajemalko vode od kuhanja testenin.
- Premešamo in postrežemo.
Video recept
Pripravite tudi:
- Domače testenine: Pljukanci s špinačo – recept, ki vas bo navdušil
- Recept: Testenine s šparglji v kremni omaki
- Recept: Testenine v omaki s šunko in grahom