Ko si želite nekaj okusnega, osvežilnega in sladkega, posezite po limoninem mousseou. Je prijetno osvežilen in prav nič presladek.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 limoni
  • 1 skodelica ohlajene smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • Sveže borovnice
  • Limonina lupina

Postopek

  • V skledo dodajte 3 jajca in jih stepite, nato pa v skledo počasi vlijte 1/2 skodelice belega sladkorja, med nadaljnjim mešanjem jajc, ko je vse zmešano, v skledo dodajte sok 2 limon in vse skupaj premešajte.
  • Manjšo ponev segrejte na srednjem ognju in dodajte jajčno zmes v ponev, kuhajte približno 10 minut ali dokler ne dosežete rahle teksture pudinga, zelo pomembno je, da mešanico mešamo ves čas kuhanja.
  • Ko dosežete pravilno konsistenco (rahli puding ali 10 minut kuhanja), ponev odstavite z ognja in nadaljujte z mešanjem, nato limonino skuto prenesite v skledo in dodajte v hladilnik (Če boste uporabili vnaprej pripravljeno stepeno smetano, lahko ta korak preskočite).
  • Dodajte 1 skodelico ohlajene smetane za stepanje v skledo, 1 žlico sladkorja v prahu in 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta, vse skupaj mešajte, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi (približno 5-7 minut), dajte v hladilnik.
  • Po 30 minutah vzemite limonino skuto iz hladilnika, v limonino skuto dodajte približno 1/4 deleža stepene smetane, ki ste jo naredili, premešajte, nato pa nežno vmešajte preostanek stepene smetane.
  • Limonin mousse enakomerno prenesite v servirne sklede, vsako pokrijte s folijo in dajte v hladilnik za vsaj 2 uri, da se pena strdi.
  • Po najmanj 2 urah v hladilniku lahko postrežete limonin mousse, vsako skledo okrasite s svežimi borovnicami in limonino lupinico.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Rižota s tuno in čičeriko
Naslednji članekLe tisti z izrazito močjo bodo metulja uspeli najti v manj kot 10 sekundah