Cmoki iz kruha so okusna priloga, ki odlično izkoristi star kruh in prinese svež pridih jedem, kot so golaž, enolončnice ali omake. Njihova priprava je enostavna, saj le zmešate osnovne sestavine in jih hitro skuhate.

Sestavine

  • 1 štruca kruha (vsaj dva dni stara)
  • 400 ml mleka
  • 2 jajci
  • svež peteršilj
  • sol, poper po okusu
  • 1 glavica čebule

Postopek

  1. Narežite štruco kruha na majhne kocke in jih prelijte z vročim mlekom. Postopoma dodajajte mleko in medtem dobro drobite kruh, da dobite mehko zmes.
  2. V zmes vmešajte dve jajci, drobno nasekljan peteršilj, sol in poper po okusu. Na koncu dodajte še prepraženo čebulo, ki ste jo na nizkem ognju pražili do zlato-rjave barve.
  3.  Če se vam zdi zmes premehka, dodajte drobtine, da bo bolj kompaktna. Nato si roke naoljite in oblikujte polpete ali cmoke po svoji želji.
  4. Cmoke kuhajte v osoljeni vreli vodi približno 10 minut, dokler ne priplavajo na površje.
  5. Ko so kuhani, jih odcedite in postrezite s svojo priljubljeno jedjo.

Recept za slastne kruhove cmoke, ki so odlična priloga k vsaki enolončnici


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNe prezrite tega: To je znak, da vaš pralni stroj nujno potrebuje čiščenje!
Naslednji članekKaj storiti, ko jajcem poteče rok uporabe? Jih je mogoče jesti in kdaj se pojavi salmonela?