Če imate radi sočna peciva, potem je to recept, ki ga preprosto morate narediti. Nekaj truda in ogromno slasti.

Sestavine

Sestavine za belo kremo: 

  • 6 žlic moke
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 500 ml mleka
  • 250 g margarine

Sestavine za rumeno kremo:

  • 3 vanilijevi pudingi
  • 1 l pomarančnega soka
  • 7 žlic sladkorja

Sestavine za biskvit: 

  • 3 jajca
  • 125 g sladkorja
  • 100 ml tople vode
  • 100 ml olja
  • 180 g moke
  • 2 žlici kakava v prahu –
  • 1/2 pecilnega praška
  • Velikost pekača 24×30 cm

Postopek

  1. Pripravimo belo kremo.
  2. Najprej v skledo damo sladkor, vanilijev sladkor, moko in dobro premešamo.
  3. Prilijemo 500 ml mleka, ki ga dajemo postopoma in vmes mešamo, da dobimo gladko zmes.
  4. Vse skupaj zlijemo v lonec in skuhamo, da dobimo gosto kremo. Med kuhanjem mešamo vseskozi.
  5. Ko je krema gosta, odstavimo z ognja in ohladimo.
  6. Pripravimo rumeno kremo.
  7. V skledo damo vanilijev puding, sladkor in prilivamo pomarančni sok.
  8. Vseskozi mešamo, da se lepo povežejo sestavine in da ni grudic.
  9. Tudi to zmes skuhamo v loncu, dokler ne postane gosta. Mešamo konstantno.
  10. Ko je krema pripravljena, jo odstavimo z ognja in damo na hlajenje.
  11. Pripravimo biskvit.
  12. V skledo damo 3 jajca, sladkor in zmešamo z mešalnikom, da dobimo puhasto zmes.
  13. V olje damo toplo vodo in prilijemo k jajcem.
  14. Dodamo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
  15. Namastimo pekač in vanj vlijemo zmes.
  16. Pečemo 12 minut na 180 stopinjah.
  17. Belo kremo premešamo z mešalnikom in ji dodamo 250 g masla ali margarine. Premešamo.
  18. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in premažemo najprej z belo kremo.
  19. Nato ga premažemo še z rumeno kremo in ohladimo.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako se lahko znebite polžev na vrtu in celo deluje – preverjeno
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 1 % ljudi bo našlo vseh 10 živali na ilustraciji