Če imate radi tuno, potem so ti tunini polpeti nekaj najboljšega, kar boste jedli. Pripravite jih za kosilo, namesto mesa, za večerjo ali kot prigrizek, ko imate goste. So enostavni za pripravo in hitro pečeni.
Sestavine
- 320 gramov tune
- Peteršilj
- Zeleni del mlade čebule
- Čebula
- 1 jajce
- 2 čajni žlički gorčice
- 1 čajna žlička sladke rdeče paprike v prahu
- Sol in črni poper
- 80 gramov krušnih drobtin
- Olivno olje
Postopek
- V skledo damo odcejeno tuno in jo razdrobimo z vilico.
- Dodamo 2 žlici sesekljanega peteršilja.
- Dodamo 2 žlici sesekljane zeleno čebulo.
- Dodamo 1 žlico naribane čebule.
- Razžvrkljamo jajce in dodamo zraven.
- Dodamo še gorčico.
- Začinimo in posujemo z drobtinami in premešamo.
- Iz mase oblikujemo polpetke, ki jih pečemo na olivnem olju z vsake strani približno 3 minute.
Video recept
- Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa
- Recept: Hitro pripravljeni polpetki, odlični za večerjo ali zajtrk
- Recept: Bučkini polpeti
Zadnji prispevki
- FIlmski kviz: Ugani film po eni sami sličici
- Kolikokrat se lahko uporabi isto olje za cvrtje?
- Recept: Kumarice v omaki – odlična ideja za poletno kosilo
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #114
- 10 kuharskih napak, ki jih pogosto naredimo, ne da bi se tega zavedali
- Zakaj spodnji listi paradižnika porumenijo in kaj to pomeni za pridelek?