Ledene kocke so pecivo, ki je vedno navdušilo na raznih praznovanjih. Priprava je enostavna, le malo več časa vam vzame. Naredite jih po spodnjem receptu, ki vedno uspe.

Sestavine

Biskvit:

– 4 jajca
– 1 vanilijev sladkor
– 4 žlice sladkorja
– 4 žlice olja
– 5 žlic moke
– 2 čajni žlički pecilnega praška
– 3 žlice kakava

Polivka:

– 200 ml vode
– 150 g sladkorja

Krema:

– 1 l mleka
– 150 g sladkorja
– 1 vanilijev sladkor
– 70 g gustina
– 70 g moke
– 250 g masla

Glazura:

– 200 g čokolade
– 3 žlice olja

Postopek

  • Najprej pripravimo biskvit.
  • Beljake ločimo od rumenjakov in jih skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepemo v sneg. Počasi ob stepanju dodamo še rumenjake in olje.
  • Nato v zmes presejemo še moko, pecilni prašek in kakav.
  • Dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
  • Zmes damo v pomaščen pekač in pečemo 15 minut na 200 stopinjah.
  • Pripravimo kremo.
  • V 200 ml mleka damo sladkor, vanilijev sladkor, gustin in moko. Dobro premešamo.
  • Preostanek mleka zavremo na ognju in vanj vmešamo zmes. Kuhamo še nekaj minut kot puding.
  • Pripravimo preliv. Sladkor in vodo segrejemo skupaj, da se sladkor raztopi. Prelijemo čez ohlajen biskvit.
  • Maslo dobro in puhasto premešamo ter ga združimo s kremo.
  • Kremo premažemo čez biskvit.
  • Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici in ji dodamo olje. Premešamo in prelijemo čez kremo.
  • Ohladimo.

Video recept

Pripravite tudi:

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #10
Naslednji članek4 zdravstvene koristi rukole, ki jih niste vedeli