Sezona jagod je na vrhuncu in škoda bi bilo, če jih ne bi pripravili še v kakšni okusni sladici. Štrudl je vedno dobra izbira.

, Recept za štrudl z jagodami in pudingom

Sestavine

  • 1 paket vlečenega testa
  • 1 kg jagod
  • 1 vrečka pudinga
  • 300 g grškega jogurta
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici škroba
  • 1 liter mleka
  • olje

Postopek

  • 200 mililitrov mleka ločimo, dodamo puding in sladkor ter dobro premešamo.
  • Preostalo mleko zavremo in ko zavre prilijemo stepen puding in sladkor.
  • Ko se puding zgosti, lonec odstavimo z ognja.
  • Takoj dodamo grški jogurt in škrob ter dobro premešamo.
  • Jagode narežemo na rezine.
  • Oba lista testa položimo enega na drugega, nato polovico namažemo s pudingom in razporedimo nekaj jagod.
  • Nato zložimo v zvitek.
  • Postopek ponavljamo, dokler imamo material.
  • Pekač, v katerem boste pekli, namažite z oljem, po njem razporedite zavitke.
  • Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah.

Ta preprost trik ohranja jagode sveže dlje časa


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrik, s katerim boste hitro očistili rešetke žara
Naslednji članekTako očistite kuhinjske krpe, da madeži sadja in mastni madeži izginejo