To okusno makovo pecivo s kremastim vanilijevim nadevom in sočno glazuro je popolno za vsako priložnost in bo navdušilo vaše brbončice s svojimi bogatimi okusi. Uživajte v domači kulinarični mojstrovini naših babic.

Sestavine za vanilijevo kremo

  • 500 ml mleka (2 skodelici)
  • 80 g praška za vanilijev puding ali koruznega škroba (2/3 skodelice)
  • 100 g sladkorja (1/2 skodelice)
  • Ščepec stroka vanilije

Priprava vaniljeve kreme

  1. Del mleka zmešamo z vanilijevim pudingom, sladkorjem in strokom vanilije, preostalo mleko zavremo na štedilniku.
  2. Mleko nenehno mešamo, dokler ne začne vreti. Prilijemo mešanico pudinga in mešamo 3 minute.
  3. Ko je krema kuhana, preprečimo, da bi se na površini kreme naredila kožica, tako da jo neposredno pokrijemo s folijo za živila.
  4. Pred uporabo pustimo, da se krema popolnoma ohladi.

Sestavine za biskvit

  • 5 beljakov
  • 200 g sladkorja (1 skodelica)
  • 5 rumenjakov
  • 150 g večnamenske moke (1 1/4 skodelice)
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 200 g makovih semen (1 3/4 skodelice)

Priprava biskvita

  1. Beljake s sladkorjem stepemo v trd sneg.
  2. Rumenjake stepemo v drugi skledi.
  3. Moko, sodo bikarbono in mak združimo v tretji skledi in počasi vmešamo v rumenjake.
  4. Zmes previdno z lopatko vmešamo v beljake.
  5. Pečico segrejemo na 180 °C.
  6. Pripravimo pekač z dimenzijami 29 cm x 33 cm.
  7. Mešanico pečemo 15 minut z uporabo zgornje in spodnje nastavitve toplote.
  8. Po peki vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi na rešetki, dokler ne doseže sobne temperature.
  9. Biskvit prerežemo na polovico in premažemo z ohlajeno kremo.

Sestavine za glazuro

  • 250 g masla (1 skodelica + 1 žlica)
  • 45 ml limoninega soka (3 žlice)
  • 200 g sladkorja v prahu (1 3/4 skodelice)

Priprava glazure

  • Zmešamo maslo, limonin sok in sladkor v prahu, da ustvarimo glazuro.
  • Glazuro premažemo po ohlajenem pecivu.
  • Biskvit postavimo na hladno ali v hladilnik, dokler se glazura ne strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTriki za pranje oblačil, ki bi jih moral poznati vsak
Naslednji članekTo so odlični nadomestki za moko – če vam je zmanjka, ali je ne smete uživati