Moka je stalnica shrambe, vendar nam je občasno vsem zmanjka. In če ste novi v prehrani brez glutena, boste morda iskali nekaj zamenjav, da boste lahko še vedno uživali v svojih najljubših receptih.

Ne glede na razlog, zakaj ga potrebujete, imamo za vas možnost nadomestka za moko! Pokazali bomo, kako po potrebi zamenjati to skoraj nepogrešljivo sestavino.

S čim nadomestiti moko ali drobtine pri paniranju?

  • Zdrobljeni kosmiči – To je popoln način, da uporabite ostanke kosmičev! Položite jih v plastično vrečko in jih zdrobite v drobtine ali pa jih stresite v kuhinjskega robota.
  • Koruzni škrob – Če panirate piščanca ali svinjino, poskusite testo v korejskem slogu. Najprej potopite meso v posodo z jajcami. Nato zmešajte dva dela koruznega škroba, en del vode ter nekaj soli in popra in v to testo pred cvrtjem.
  • Ostanki čipsa – Imate ostanke tortiljinega čipsa ali kakšnega drugega? Z njimi premažite meso pred cvrtjem.
  • Parmezan – Preprosto namesto v moko, meso potopite v nariban parmezan.

, To so odlični nadomestki za moko – če vam je zmanjka, ali je ne smete uživati

S čim nadomestiti moko pri peki piškotov ali kakšni drugi sladici?

  • DIY riževa moka – Če imate v shrambi nekaj belega ali rjavega riža in pri roki kuhinjski robot, lahko na hitro naredite serijo riževe moke. Samo meljite ali mešajte, dokler ne dosežete praškaste konsistence, podobne moki. Ta možnost je brez glutena!
  • Krompirjevi kosmiči – Če pečete piškote ali kruh, lahko namesto vsake skodelice moke uporabite 1-2 žlici suhih krompirjevih kosmičev (aka instant pire krompir).
  • Zmleti mandlji – Če imate mandlje, jih zmeljite v moko. To lahko naredite tudi s kakšnimi drugimi oreščki.
  • Kokosova moka – Kokosova moka med peko vpije veliko vlage, zato, če jo uporabljate, obvezno dodajte dve dodatni žlici tekočine na vsaki dve žlici kokosove moke.
  • Ovsena moka – Če imate v shrambi ovsene kosmiče, jih lahko spremenite v moko! Preprosto stresite v mešalnik in mešajte, dokler ne postane praškasto. Je veliko lažja od večnamenske moke, zato jo boste morali uporabiti več, najbolje pa se obnese v receptih, ki zahtevajo jajca.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekPripravite makovo pecivo po tem starem tradicionalnem receptu
Naslednji članekSlana krompirjeva pita s čebulo, pripravite jo po tem receptu