Priprava slastnega makovega kolača z zdrobom in čokoladno glazuro je razmeroma preprost postopek, ki vključuje običajne kuhinjske sestavine in opremo. Takole pripravite to sladko sladico.

Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 2 polni žlici pšeničnega zdroba
  • 150 g sladkorja
  • 200 g mletega maka
  • 300 g mletih plazma piškotov

Glazura:

  • 100 g čokolade po izbiri
  • 1-3 žlice olja (1 za belo čokolado, 3 za temno)

Postopek

  1. Začnite tako, da v majhen lonec vlijete 500 ml mleka.
  2. V mleko dodajte 150 g granuliranega sladkorja. Količino sladkorja lahko prilagodite svojim željam.
  3. Na štedilnik pristavite lonec in mešanico segrevajte, dokler ne zavre.
  4. Ko zavre, vmešajte 2 polni žlici zdroba in 200 g mletega maka.
  5. Nadaljujte z mešanjem sestavin, dokler se zmes močno ne zgosti, kar naj traja približno 2-3 minute.
  6. Po kratkem času kuhanja odstavite z ognja.
  7. Takoj ko zmes odstavite z ognja, vmešajte 300 g mletih plazma piškotov in dobro premešajte.
  8. Manjši pekač (28 x 18 cm) obložite s primernim materialom, da se ne sprime.
  9. Celotno zgoščeno zmes preložite v pekač, potlačite in zgladite, da nastane enakomerna tortna podlaga.
  10. Nato boste naredili glazuro tako, da boste stopili 100 g čokolade. To je lahko bela, temna ali mlečna čokolada glede na vaše želje in jo lahko stopite v parni kopeli ali mikrovalovni pečici.
  11. Dodajte 1 žlico olja, če topite belo čokolado, ali 2-3 žlice olja za temno čokolado, da dosežete gladko konsistenco.
  12. Počakajte malo, da se čokolada rahlo stopi, nato pa mešajte, dokler ni gladka.
  13. Ko se čokolada stopi, jo enakomerno prelijete po predhodno oblikovani tortni podlagi.
  14. Pustite, da se torta ohladi, da se glazura strdi in okusi prepojijo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Koliko živali lahko opazite?
Naslednji članekAli je suho sadje zdravo in koristno za vsakodnevno uživanje?