Priprava slastnega makovega kolača z zdrobom in čokoladno glazuro je razmeroma preprost postopek, ki vključuje običajne kuhinjske sestavine in opremo. Takole pripravite to sladko sladico.
Sestavine
- 500 ml mleka
- 2 polni žlici pšeničnega zdroba
- 150 g sladkorja
- 200 g mletega maka
- 300 g mletih plazma piškotov
Glazura:
- 100 g čokolade po izbiri
- 1-3 žlice olja (1 za belo čokolado, 3 za temno)
Postopek
- Začnite tako, da v majhen lonec vlijete 500 ml mleka.
- V mleko dodajte 150 g granuliranega sladkorja. Količino sladkorja lahko prilagodite svojim željam.
- Na štedilnik pristavite lonec in mešanico segrevajte, dokler ne zavre.
- Ko zavre, vmešajte 2 polni žlici zdroba in 200 g mletega maka.
- Nadaljujte z mešanjem sestavin, dokler se zmes močno ne zgosti, kar naj traja približno 2-3 minute.
- Po kratkem času kuhanja odstavite z ognja.
- Takoj ko zmes odstavite z ognja, vmešajte 300 g mletih plazma piškotov in dobro premešajte.
- Manjši pekač (28 x 18 cm) obložite s primernim materialom, da se ne sprime.
- Celotno zgoščeno zmes preložite v pekač, potlačite in zgladite, da nastane enakomerna tortna podlaga.
- Nato boste naredili glazuro tako, da boste stopili 100 g čokolade. To je lahko bela, temna ali mlečna čokolada glede na vaše želje in jo lahko stopite v parni kopeli ali mikrovalovni pečici.
- Dodajte 1 žlico olja, če topite belo čokolado, ali 2-3 žlice olja za temno čokolado, da dosežete gladko konsistenco.
- Počakajte malo, da se čokolada rahlo stopi, nato pa mešajte, dokler ni gladka.
- Ko se čokolada stopi, jo enakomerno prelijete po predhodno oblikovani tortni podlagi.
- Pustite, da se torta ohladi, da se glazura strdi in okusi prepojijo.