Sladica, ki je kot nalašč za pomladne dni, ko še ni pretoplo, da bi se čokolada stopila in je jagod v izobilju.

Sestavine

Biskvit:

  • 250 g moke
  • 70 g kakava v prahu
  • 160 g sladkorja + 1 vanilijev sladkor + 1 vanilijev burbonski sladkor
  • četrt čajne žličke sode bikarbone
  • pol žličke pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 160 ml mlačne vode
  • 80 ml olja
  • 130 g kisle smetane
  • četrt čajne žličke soli

Čokoladni ganache:

  • 200 g temne čokolade s 55-70% kakava
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici ruma
  • 100 ml mlačne vode
  • 500 g jagod

Postopek

  1. V večjo skledo damo suhe sestavine: moko, kakav, sladkor, vanilijo in vaniljev burbonski sladkor, sodo bikarbono, sol in pecilni prašek.
  2. Sestavine dobro premešamo, da razbijemo kakavove grudice.
  3. V drugo posodo damo jajca, olje, kislo smetano in z metlico nežno premešamo, da se sestavine povežejo.
  4. Združimo mešanici.
  5. Dodamo polovico količine mlačne vode in premešamo, nato dodamo preostalo vodo in vse skupaj še enkrat dobro premešamo.
  6. Pekač, v katerem bomo pekli biskvit, namastimo in pomokamo.
  7. Biskvit prelijemo v pekač.
  8. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190 stopinj Celzija 25 minut, nato pa z zobotrebcem preverimo ali je biskvit pečen.
  9. Topel biskvit prelijemo z mešanico ruma in vode.
  10. Biskvit ohladimo.
  11. Na ohlajen biskvit razporedimo oprane in narezane jagode.
  12. Smetano in čokolado kuhamo na majhnem ognju, dokler se čokolada ne stopi.
  13. Ves čas mešamo in pustimo, da zmes zavre.
  14. Mešanico pustimo, da se ohladi.
  15. Ohlajeno kremo z žlicami nanesemo na jagode.
  16. Torto pred serviranjem postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. V hladilniku se bo krema povsem zgostila.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Preverite, če imate res tako dober vid, kot mislite
Naslednji članekAli je cvetača s temnimi lisami še varna za uživanje?