Odlično pecivo, ki se kar topi v ustih. Še nikoli nikogar ni razočaralo.

Sestavine

Biskvit:

  • 6 beljakov
  • 150 g sladkorja
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 3 žlice moke
  • 2 žlici mletih piškotov
  • 1/2 pecilnega praška

Krema:

  • 700 ml mleka
  • 6 rumenjakov
  • 170 g sladkorja
  • 2 vanilijeva pudinga (2 x 40 g)
  • 250 g margarine ali masla
  • 100 g čokolade

Drugo:

  • 2 majhna paketa petit piškotov za zlaganje
  • malo mleka za namakanje piškotov
  • malo naribane čokolade

Postopek

PRIPRAVA KREME

  1. V skledo dodamo rumenjake in sladkor ter penasto umešamo.
  2. Nato dodamo vanilijev puding in 100 ml mleka, sestavine premešamo.
  3. V lonec nalijemo 600 ml mleka in zavremo.
  4. Ko mleko zavre, ga odstavimo in vanj vmešamo pripravljene sestavine.
  5. Kuhamo na nizki temperaturi, dokler se ne zgosti.
  6. Vročo kremo prestavimo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladi.
  7. Ohlajeni kremi odstranimo folijo in jo premešamo.
  8. Nato dodamo narezano margarino ali maslo sobne temperature in premešamo.
  9. Kremo razdelimo na 2 enaka dela.
  10. En del pustimo prazen, drugemu delu dodamo stopljeno, ohlajeno čokolado in premešamo.

PRIPRAVA BISKVITA

  1. Moki dodamo pecilni prašek.
  2. Posebej v skledo dodamo beljake in penasto mešamo.
  3. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo toliko časa, da dobimo čvrst sneg.
  4. Nato dodamo orehe, mlet biskvit in pripravljeno moko ter nežno premešamo z metlico.
  5. Zmes stresemo in razporedimo na peki papir v model velikosti 22 x 35 cm.
  6. Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za približno 20-25 minut.
  7. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.
  8. Z ohlajenega biskvita odstranimo papir. Če ste biskvit pekli v pekaču, nadaljujte z zlaganjem.

ZLAGANJE

  1. Večino čokoladne kreme premažemo po biskvitu.
  2. Petit biskvit pomočimo v mleko in ga razporedimo po čokoladni kremi.
  3. Namažemo rumeno kremo.
  4. Nato biskvit ponovno pomočimo v mleko in razporedimo po kremi.
  5. Premažemo s preostalo čokoladno kremo.
  6. Za dekoracijo po površini naribamo čokolado.
  7. Biskvit postavimo v hladilnik, da se strdi, najbolje čez noč.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdite mačko, spretno skrito na sliki
Naslednji članekHrepenite po nečem sladkem – izberite živila, ki lahko preprečijo to hrepenenje