Odlično pecivo, ki se kar topi v ustih. Še nikoli nikogar ni razočaralo.
Sestavine
Biskvit:
- 6 beljakov
- 150 g sladkorja
- 100 g sesekljanih orehov
- 3 žlice moke
- 2 žlici mletih piškotov
- 1/2 pecilnega praška
Krema:
- 700 ml mleka
- 6 rumenjakov
- 170 g sladkorja
- 2 vanilijeva pudinga (2 x 40 g)
- 250 g margarine ali masla
- 100 g čokolade
Drugo:
- 2 majhna paketa petit piškotov za zlaganje
- malo mleka za namakanje piškotov
- malo naribane čokolade
Postopek
PRIPRAVA KREME
- V skledo dodamo rumenjake in sladkor ter penasto umešamo.
- Nato dodamo vanilijev puding in 100 ml mleka, sestavine premešamo.
- V lonec nalijemo 600 ml mleka in zavremo.
- Ko mleko zavre, ga odstavimo in vanj vmešamo pripravljene sestavine.
- Kuhamo na nizki temperaturi, dokler se ne zgosti.
- Vročo kremo prestavimo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladi.
- Ohlajeni kremi odstranimo folijo in jo premešamo.
- Nato dodamo narezano margarino ali maslo sobne temperature in premešamo.
- Kremo razdelimo na 2 enaka dela.
- En del pustimo prazen, drugemu delu dodamo stopljeno, ohlajeno čokolado in premešamo.
PRIPRAVA BISKVITA
- Moki dodamo pecilni prašek.
- Posebej v skledo dodamo beljake in penasto mešamo.
- Postopoma dodajamo sladkor in mešamo toliko časa, da dobimo čvrst sneg.
- Nato dodamo orehe, mlet biskvit in pripravljeno moko ter nežno premešamo z metlico.
- Zmes stresemo in razporedimo na peki papir v model velikosti 22 x 35 cm.
- Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za približno 20-25 minut.
- Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.
- Z ohlajenega biskvita odstranimo papir. Če ste biskvit pekli v pekaču, nadaljujte z zlaganjem.
ZLAGANJE
- Večino čokoladne kreme premažemo po biskvitu.
- Petit biskvit pomočimo v mleko in ga razporedimo po čokoladni kremi.
- Namažemo rumeno kremo.
- Nato biskvit ponovno pomočimo v mleko in razporedimo po kremi.
- Premažemo s preostalo čokoladno kremo.
- Za dekoracijo po površini naribamo čokolado.
- Biskvit postavimo v hladilnik, da se strdi, najbolje čez noč.
Video recept