Ustvarjanje te sladice brez moke in sladkorja ne zahteva zapletenega nabora predmetov. Nasprotno, narejena je iz enostavnih sestavin, ki so običajne v mnogih shrambah. Ta z beljakovinami obogatena sladica izstopa s svojo rahlo suho teksturo v nasprotju s hrustljavimi čokoladnimi koščki in oreščki ter ponuja edinstven pridih tipičnim mehkim in vlažnim vrstam peciv.

Sestavine

  • 4 beljaki (sobne temperature)
  • četrt skodelice eritritola (50 g) ali po okusu
  • 90 g temne čokolade
  • 2/3 skodelice datljev
  • 1,5 skodelice sesekljanih orehov

Za kremo:

  • 150 g rikote
  • 150 g kremnega sira
  • sladilo

Postopek

  1. Začnite tako, da 2/3 skodelice opranih datljev prelijete z vrelo vodo, da se zmehčajo.
  2. Zmeljite 1,5 skodelice orehov na želeno velikost; naj bodo večji za dodatno teksturo in hrustljavost.
  3. Upoštevajte, da je 200 ml kozarec uporabljen kot referenca za merjenje.
  4. Nasekljajte tablico temne čokolade (približno 90 g) in jo dodajte v skledo k sesekljanim oreščkom.
  5. Dodajte ščepec soli za ravnovesje okusa.
  6. Vse sestavine temeljito premešajte.
  7. Od 4 velikih ali 5 majhnih jajc ločite beljake in stepajte pri nizki hitrosti, dokler ne postanejo rahli in puhasti, kar bo trajalo približno 1 minuto.
  8. Med nenehnim stepanjem postopoma dodajte 1/4 skodelice eritritola (ali po okusu). Za najboljši rezultat izberite sladilo v razsutem stanju, ki ima podobno težo kot sladkor.
  9. Mešanico stepite v gosto in sijočo konsistenco, preden dodate suhe sestavine.
  10. Pripravite pekač (premera 18 cm), ki ga namastite po dnu in stranicah ter obložite s papirjem za peko.
  11. Zmes za torto vlijte v pekač in pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 25-30 minut.
  12. Za smetano se lahko odločite za stepeno smetano ali alternativo brez mleka, kot je krema iz indijskih oreščkov.
  13. Druga možnost je, da pripravite masleno kremo tako, da združite rikoto, kremni sir in dodatno sladilo.
  14. Po sestavljanju torto okrasite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek8 simptomov, ki kažejo, da se je razvila inzulinska rezistenca (stanje pred sladkorno boleznijo)
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #40