Čokolada in banane so zmagovalna kombinacija. Še posebej, če so združeni v torti. Tokrat recept za okusno bananko torto, pripravljeno iz slastnih bananko čokoladic in vrhunske kreme.
Sestavine
Recept za model premera 20 cm
- Podlaga
- 200 g mletih čokoladnih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- Krema
- 400 g sladke smetane
- 1 vaniljev sladkor
- 1 vrečka instant želatine
- 100 g stopljene bele čokolade
- 120 g nasekljanih bananko čokoladic (4 kosi)
- Glazura
- 100 g temne čokolade
- 20 g sončničnega olja
Postopek
- Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela. Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Sladko smetano zmešamo z vaniljevim sladkorjem. Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo stopljeno čokolado in mešamo, dokler se ne poveže.
- Vmešamo koščke čokoladnih ploščic “Bananko”.
- Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
- Stopljeno čokolado zmešamo z oljem.
- Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Okrasimo z narezano čokolado Bananko.