Musaka je tradicionalna jed iz Grčije, ki jo pripravljamo s krompirjem in mletim mesom. Priprava je zelo preprosta in potrebuje zelo malo truda ter skoraj nič kuharskih veščin. Primerna tudi za tiste, ki niste preveliki ljubitelji kuhanja, radi pa uživate v domačem obroku.

Sestavine

  • 400 g mešanega mletega mesa,
  • 4 krompirji,
  • 1 bučka
  • 1 čebula
  • smetana za kuhanje
  • sol, poper, rdeča paprika.

Postopek

  • Čebulo sesekljamo (najboljši postopek tukaj).
  • Krompir narežemo na tanko (pred tem ga olupimo).
  • Bučke narežemo na tanko.
  • V ponvi prepražimo bučke, jih odstranimo in nato na olju prepražimo še čebulo, ko porumeni, dodamo še meso in ga pražimo skupaj s čebulo.
  • Začinimo po okusu (sol, poper, rdeča paprika ..).
  • Pražimo 10 minut.
  • Pekač premažemo z maslom in po dnu položimo krompir – solimo in popramo.
  • Po vrhu damo meso, nato bučke in ponavljamo dokler ne zmanjka sestavin. Končamo s krompirjem in ga prelijemo s smetano za kuhanjem.
  • Pečemo približno 40 minut, na 180 stopinjah.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Katera polovica je odsev jezera?
Naslednji članek6 pogostih napak, ki jih počnemo pri pranju oblačil in jih s tem uničujemo