Musaka je tradicionalna jed iz Grčije, ki jo pripravljamo s krompirjem in mletim mesom. Priprava je zelo preprosta in potrebuje zelo malo truda ter skoraj nič kuharskih veščin. Primerna tudi za tiste, ki niste preveliki ljubitelji kuhanja, radi pa uživate v domačem obroku.
Sestavine
- 400 g mešanega mletega mesa,
- 4 krompirji,
- 1 bučka
- 1 čebula
- smetana za kuhanje
- sol, poper, rdeča paprika.
Postopek
- Čebulo sesekljamo (najboljši postopek tukaj).
- Krompir narežemo na tanko (pred tem ga olupimo).
- Bučke narežemo na tanko.
- V ponvi prepražimo bučke, jih odstranimo in nato na olju prepražimo še čebulo, ko porumeni, dodamo še meso in ga pražimo skupaj s čebulo.
- Začinimo po okusu (sol, poper, rdeča paprika ..).
- Pražimo 10 minut.
- Pekač premažemo z maslom in po dnu položimo krompir – solimo in popramo.
- Po vrhu damo meso, nato bučke in ponavljamo dokler ne zmanjka sestavin. Končamo s krompirjem in ga prelijemo s smetano za kuhanjem.
- Pečemo približno 40 minut, na 180 stopinjah.
Video recept